Cum începi o colecție de monede?

Cum începi o colecție de monede?
Vrei să începi o colecție de monede? Perfect, bine ai venit în clubul nostru! Nu știi de unde să începi? Îți explicăm cum începi o colecție de monede în acest articol marca Safe Albums!
 

Cum începi o colecție de monede? 


În primul rând, indiferent ce alegi să colectezi, este esențial să te înarmezi cu niște cunoștințe de bază. Trebuie să știi cum să-ți depozitezi monedele pentru a le proteja cel mai bine. Îți lăsăm mai jos câteva modele de albume pentru depozitarea monedelor


Album-Premium pentru 30 seturi complete de monede euro - 1 cent pana la 2 euro - Toate Tarile cu Euro

Coperta cu inele pentru monede, Premium Maxi, pentru pana la 800 monede


Album-Premium pentru 134 monede, 4 folii si intercalari negre - Universal


Așadar, nu trebuie să curăți niciodată monedele, iar acestea trebuie să fie depozitate astfel încât să fie în siguranță.


De asemenea, este important să ai o înțelegere de bază a notării monedelor. Monedele sunt clasificate pe o scară de la 1 la 70 în funcție de uzura pe care au primit-o din circulație. Nota numerică este însoțită de una mai descriptivă, cum ar fi „Bine” sau „Foarte bine”, care este prescurtată în mod obișnuit.
 

Ce monede să colectezi?


Dacă ai deja o idee despre o anumită serie pe care dorești să o colecționezi, te felicităm! Fă niște cercetări și mergi la sigur.

Dacă nu, este bine să stabilești măcar în linii mari ce monede îți dorești: din ce țară și din ce perioadă? Monede românești, americane, japoneze? Secolul al XVIII-lea, secolul al XIX-lea?

Va trebui să faci câteva cercetări pe parcurs pentru a afla care sunt diferitele tipuri de monede și cât valorează. Acest lucru te va ajuta cu siguranță să te familiarizezi cu vocabularul colecționării și să găsești câteva site-uri utile pentru cercetări ulterioare.

Familiarizează-te cu ce modele sunt rare, ce valoare au și cât de mult ar trebui să fii pregătit să cheltuiești. 

În plus, nu uita că există o lume întreagă de monede! Nu te bloca pe o singură țară, regiune sau perioadă. Poate fi distractiv să cumperi o mulțime de monede din toată lumea și să petreci după-amiezi frumoase examinându-le și învățând de unde sunt și cât valorează.

Învață care sunt cele mai interesante lucruri despre monede, care sunt cele mai valoroase monede din lume și cum să analizezi o monedă ca un profesionist din celelalte articole din categoria Numismatică de pe blogul Safe Albums!   

Sursă foto: money.org

Suport clienti Luni - Vineri 09:00 - 17:00

0310051197 info@safealbums.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!