Tu știi care e cea mai valoroasă monedă de colecție din lume?

Tu știi care e cea mai valoroasă monedă de colecție din lume?
Tu știi care e cea mai valoroasă monedă de colecție din lume? Dacă ești un colecționar pasionat de monede și bancnote, atunci sigur știi răspunsul. Află detalii și informații noi despre cea mai valoroasă monedă din lume din acest articol marca Safe Albums!
 

Cea mai valoroasă monedă de colecție din lume


Experții în numismatică au căzut de acord că cea mai valoroasă monedă de colecție din lume este moneda de un dolar american, prima ediție ce datează din 1794. Dincolo de valoarea ei estetică și istorică, această monedă valorează o avere pentru cine o deține. Cam 10 milioane de dolari. 

Iată cum arată cel mai bine conservat exemplar din această monedă de colecție:

Moneda de colectie 1 dolar american 1794
Sursa foto: PGCS CoinFacts
 

Moneda de 1 dolar american din 1794

Conform tuturor dovezilor, aceasta a fost prima monedă făcută vreodată în Statele Unite ale Americii. Chiar George Washington și-a dat acordul în privința design-ului ei. Așadar, mai mult de două secole de istorie.

Prin câte mâini, buzunare și portofele a circulat această monedă până când și-a găsit liniștea într-o vitrină de expunere pentru monede?... Câtă istorie fascinantă a văzut această monedă, prin câte epoci a trecut! În mod cert, prețul ei de 10 milioane de dolari este justificat. 
 

Alte monede valoroase din lume

De aceeași valoare se apropie și alte monede din lume. De exemplu, moneda de 20$ ediția din 1849. Numită și Double Eagle, această monedă este extrem de rară.


Monede rare de colectie
Sursa foto: National Numismatic Collection of the Smithsonian Institution

De asemenea, moneda de 20$ ediția din 1907 a fost realizată sub îndrumarea directă a lui Theodore Roosevelt. Și aceasta face parte din lista cu cele mai valoroase monede de colecție din lume. 

Monede vechi si rare
Sursa foto: David Akers/Bob Harwell

Impresionant, nu? Ei bine, toate aceste exemplare pot fi văzute în Statele Unite ale Americii, în colecții publice sau private. Vestea bună e că nu trebuie neapărat să deții o monedă de 10 milioane de dolari ca să te numești colecționar de monede. Orice deții are valoare inestimabilă pentru că e al tău și pentru că iubești acel lucru. Și dacă îl iubești, nu uita să îl protejezi cum trebuie folosind soluții de prezentare și depozitare a colecțiilor de la Safe Albums. 

Suport clienti Luni - Vineri 09:00 - 17:00

0310051197 info@safealbums.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!