Cum începi o colecție de monede?
În primul rând, indiferent ce alegi să colectezi, este esențial să te înarmezi cu niște cunoștințe de bază. Trebuie să știi cum să-ți depozitezi monedele pentru a le proteja cel mai bine. Îți lăsăm mai jos câteva modele de albume pentru depozitarea monedelor.
Așadar, nu trebuie să curăți niciodată monedele, iar acestea trebuie să fie depozitate astfel încât să fie în siguranță.
De asemenea, este important să ai o înțelegere de bază a notării monedelor. Monedele sunt clasificate pe o scară de la 1 la 70 în funcție de uzura pe care au primit-o din circulație. Nota numerică este însoțită de una mai descriptivă, cum ar fi „Bine” sau „Foarte bine”, care este prescurtată în mod obișnuit.
Ce monede să colectezi?
Dacă ai deja o idee despre o anumită serie pe care dorești să o colecționezi, te felicităm! Fă niște cercetări și mergi la sigur.
Dacă nu, este bine să stabilești măcar în linii mari ce monede îți dorești: din ce țară și din ce perioadă? Monede românești, americane, japoneze? Secolul al XVIII-lea, secolul al XIX-lea?
Va trebui să faci câteva cercetări pe parcurs pentru a afla care sunt diferitele tipuri de monede și cât valorează. Acest lucru te va ajuta cu siguranță să te familiarizezi cu vocabularul colecționării și să găsești câteva site-uri utile pentru cercetări ulterioare.
Familiarizează-te cu ce modele sunt rare, ce valoare au și cât de mult ar trebui să fii pregătit să cheltuiești.
În plus, nu uita că există o lume întreagă de monede! Nu te bloca pe o singură țară, regiune sau perioadă. Poate fi distractiv să cumperi o mulțime de monede din toată lumea și să petreci după-amiezi frumoase examinându-le și învățând de unde sunt și cât valorează.
Învață care sunt cele mai interesante lucruri despre monede, care sunt cele mai valoroase monede din lume și cum să analizezi o monedă ca un profesionist din celelalte articole din categoria Numismatică de pe blogul Safe Albums!
Sursă foto: money.org