Regina Victoria, cea mai populară efigie filatelică din lume

Regina Victoria, cea mai populară efigie filatelică din lume
Știai că cea mai populară efigie filatelică din lume aparține Reginei Victoria? Ei bine, da, este adevărat. Citește în continuare ce este o efigie și de ce este cea mai populară cea a Reginei Victoria.

Ce este o efigie?

O efigie reprezintă, de fapt, un portret al unei personalități istorice sau culturale. Reprezentarea chipului unei persoane care a marcat într-un fel sau altul istoria omenirii. Efigia poate fi folosită pe monede, pe timbre, pe medalii, pe cărți poștale etc.

Efigia filatelică a Reginei Victoria

Pentru a înțelege pe deplin de ce efigia filatelică a Reginei Victoria a ajuns cea mai populară din lume, trebuie să ne facem o idee asupra contextului acelei perioade. 
În primul rând, primul timbru din lume a fost emis chiar în Anglia, în anul 1840, sub numele de "penny black". Acest lucru se întâmpla chiar sub domnia Reginei Victoria. Era normal ca "the penny black" să îi poarte efigia. Așadar, efigia filatelică a Reginei Victoria nu este doar cea mai populară din lume, ci este chiar prima efigie filatelică din lume!
În al doilea rând, trebuie să știm că Imperiul Britanic era pe atunci chiar la apogeul său. Stăpânea un mare număr de colonii în toată lumea. Pe măsură ce aceste colonii au început să aibă propriile emisiuni filatelice, era normal ca acestea să poarte efigia Reginei Victoria, întrucât ea era regina inclusiv a coloniilor britanice. 
Nu în ultimul rând, și alte țări din lume, neocupate de britanici, au avut sau au la rândul lor emisiuni filatelice cu efigia Reginei Victoria. Este o formă de respect și de onorare a moștenirii ei culturale. Să nu uităm că influența ei a fost atât de puternică în acea perioadă, încât istoricii vorbesc despre "era victoriană". De asemenea, filateliștii folosesc și ei expresia "mărci poștale victoriene". 


Dacă și tu ai în colecția ta un timbru cu efigia Reginei Victoria, sigur știi deja că este extrem de valoros dacă este în stare bună și dacă face parte dintr-o emisiune limitată. Indiferent ce conține colecția ta, Safe Albums îți oferă cele mai calitative clasoare pentru timbre, plus multe alte accesorii. Până la urmă, un adevărat pasionat de filatelie se cunoaște după grija față de exemplarele sale, nu?

Suport clienti Luni - Vineri 09:00 - 17:00

0310051197 info@safealbums.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!