Figurina Ken: o păpușă masculină ce încă face furori

Figurina Ken: o păpușă masculină ce încă face furori
Colecționarii de păpuși Barbie nu s-au dat în lături nici de la colecționarea păpușilor masculine cu Ken, iubitul frumoasei păpuși blonde. Află mai multe despre figurinele cu Ken și colecționarea lor în acest articol marca Safe Albums!
 

Figurina Ken: o păpușă masculină ce încă face furori


Personajul Ken a apărut pentru prima dată în anul 1961, ca iubit al păpușii Barbie. De atunci și până astăzi, figurinele Ken au trecut prin multiple transformări de look și vestimentație. Cele mai apreciate figurine cu acest personaj rămân cele vintage, din anii '60 până la sfârșitul anilor '80, extrem de bine realizate pentru acea perioadă. 


prima păpușă Ken din 1961
Prima păpușă Ken din 1961


În total, de-a lungul timpului, au fost create aproape 300 de modele de figurine diferite cu chipul și corpul lui Ken. Există colecții de figurine Ken cu sau fără mustață, cu sau fără barbă, cu păr tuns scurt tip periuță sau cu păr lung de rocker, cu diferite stiluri vestimentare. Există chiar și păpuși Ken de culoare și figurine Ken îmbrăcate cu costumul Omului de Tinichea, drept omagiu adus filmului Vrăjitorul din Oz din 1995. 


Figurină Ken Tin Man din 1995
Figurină Ken Tin Man din 1995


Desigur, nu toate aceste figurine cu Ken sunt la fel de valoroase. Unele valorează mai mult, altele mai puțin. În principiu, diferența de preț între modele se bazează pe vechimea figurinei - cele din anii 1960 și 1970 sunt cele mai căutate și mai scumpe. De asemenea, seturile ce includ mai multe vestimentații pentru Ken sunt mai scumpe. Nu în ultimul rând, cutiile ambalate și sigilate (nedesfăcute) cu păpușa Ken sunt privilegiate din punctul de vedere al prețului. 


Păpușă Ken din 1963
Păpușă Ken din 1963


În afară de a fi iubitul lui Barbie, știai că personajul Ken a fost și un frate mai mare foarte bun și protector? Iată un alt set cu Ken bine cotat de către colecționari, deși este relativ nou, din 1996:


set figurine Ken și fratele său din 1996
Set figurine Ken și fratele său din 1996

 

Vitrine pentru colecțiile de figurine - Safe Albums


Bineînțeles, dacă ai o figurină cu Ken, cu Barbie sau cu orice alt personaj important pentru tine, nu o poți depozita oricum și oriunde. Cu atât mai mult este important să ai o vitrină pentru figurine dacă ai colecții întregi. 


Te invităm să descoperi pe SafeAlbums.ro vitrine pentru figurine individuale și pentru colecții de figurine de orice mărime! 


Aici poți afla mai multe despre colecțiile de figurine Disney.  

Sursă foto: collectorsweekly.com
 

Suport clienti Luni - Vineri 09:00 - 17:00

0310051197 info@safealbums.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!