Ediție limitată vs. ediție numerotată: ce înseamnă acești termeni?

Ediție limitată vs. ediție numerotată: ce înseamnă acești termeni?
Atunci când colecționezi figurine sau alte obiecte, deseori întâlnești termeni precum ediție limitată sau ediție numerotată. Ce înseamnă acești termeni și cum te ajută să iei o decizie mai bună de cumpărare a pieselor noi pentru colecția ta? Află totul din acest articol marca Safe Albums!

 

Ediție limitată vs. ediție numerotată: ce înseamnă acești termeni?



Vom explica fiecare termen pe rând: 

 

1. Ediție limitată



Figurinele sau orice alte obiecte în ediție limitată înseamnă că au fost produse într-o cantitate limitată de la data introducerii lor pe piață. În momentul în care se vând toate piesele produse (indiferent peste cât timp se va întâmpla acest lucru), nu vei mai putea găsi în magazine acele obiecte. Le vei găsi doar la alți colecționari sau alte persoane care au apucat să le cumpere. 

Obiectele în ediție limitată sunt întotdeauna însoțite de un certificat care le atestă statutul de apartenență la acea ediție limitată. 

Așadar, dacă vrei să cumperi un obiect în ediție limitată, încearcă să îl cumperi de la furnizor cât încă se mai găsește, pentru a evita ulterior speculanții. De asemenea, nu uita să ceri un certificat pentru ca obiectul tău să își păstreze valoarea în timp. Bineînțeles, cu cât sunt mai puține obiecte în acea serie limitată, cu atât mai bine pentru tine.  


vitrina pentru figurine

 

2. Ediție numerotată



O ediție numerotată de figurine sau alte obiecte colectabile înseamnă că acele obiecte se vor vinde în orice număr între perioada de lansare și perioada de retragere, însă fiecare obiect va fi însoțit de un certificat de numerotare. 

Atunci când cumperi un colecționabil dintr-o astfel de serie numerotată, s-ar putea să te intereseze dacă pe certificatul tău scrie numărul 1 sau numărul 5859. Cu cât un obiect are un număr mai mic, cu atât va fi mai valoros. 


rama pentru figurine



Așadar, regulile de bază în colecționarea obiectelor din ediție limitată sau din ediție numerotată sunt:
  • încearcă să cumperi obiectele din ediție limitată direct de la furnizor, cât încă sunt disponibile; nu uita să ceri un certificat, dacă nu îți este oferit din oficiu; alege ediții limitate cu cât mai puține bucăți disponibile pentru public;
  • cumpără un obiect cu un număr cât mai mic dintr-o serie limitată.


După ce faci achiziția dorită, nu uita că orice figurină de colecție are nevoie de depozitare sigură, pentru a fi ferită de influența factorilor naturali. Hai pe SafeAlbums.ro ca să vezi sistemele de depozitare și prezentare speciale pentru figurinele de colecție


 

Suport clienti Luni - Vineri 09:00 - 17:00

0310051197 info@safealbums.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!