Factorii de mediu care dăunează colecției tale

Factorii de mediu care dăunează colecției tale
Indiferent ce anume îți place să colecționezi, există anumiți factori de mediu care dăunează colecției tale, dacă nu o depozitezi corespunzător. În acest articol marca Safe Albums, îți explicăm care sunt acești factori și cum îi poți controla pentru a-ți proteja colecția. Citește în continuare!
 

Factorii de mediu care dăunează colecției tale



Colecționarii, în goana lor după noi obiecte de colecționat, uită adesea să protejeze ceea ce deja au în colecție. Totuși, factorii de risc ce există în mod natural în mediu pot deteriora o colecție, de orice fel ar fi ea, și îi pot scădea considerabil valoarea. Iată care sunt acești factori:
 

1. Umiditatea


Pentru absolut orice tip de colecție, umiditatea pare a fi cel mai de temut dușman. Colecționezi mașini de epocă, timbre, cărți rare, monede, obiecte de artă sau orice altceva? Toate vor fi distruse dacă nu le protejezi de umiditate. 
 

2. Temperatura


Regula de bază în ceea ce privește temperatura potrivită pentru colecția ta este: dacă tu te simți bine și confortabil în acea temperatură, și colecția ta se va simți bine. Dacă ți-e prea cald sau prea frig, și colecția ta va suferi din cauza temperaturii nepotrivite. 
 

3. Lumina


Deși nu ai crede, lumina în exces (fie ea naturală sau artificială) poate dăuna foarte tare colecțiilor tale, în special dacă vorbim despre vopseaua unei mașini, coperta unei cărți valoroase sau vopseaua unui tablou de colecție. 


4. Aciditatea


Un mediu acid dăunează oricărei colecții și oricărui material. Cu atât mai afectate vor fi colecțiile care au la bază materiale precum hârtia ori metalul. Acestea vor fi primele atacate de acidul din mediu, iar efectele nu îți vor fi pe plac nicidecum. 
 

Sisteme de depozitare a colecțiilor de orice tip


Cum îți protejezi cel mai bine colecția? Depozitând-o în mod adecvat. La Safe Albums, vei găsi soluții și sisteme de depozitare și prezentare a oricărei colecții, toate de nivel profesional, premium, la prețuri accesibile, livrate rapid și cu un suport pentru clienți excelent.

Ai o colecție pentru care noi încă nu avem soluții potrivite? Contactează-ne telefonic sau prin email și îți garantăm că vom găsi soluția perfectă de depozitare și prezentare pentru colecția ta! 

Suport clienti Luni - Vineri 09:00 - 17:00

0310051197 info@safealbums.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!