Tot ce ai nevoie pentru a începe o colecție filatelică

Tot ce ai nevoie pentru a începe o colecție filatelică
Probabil crezi că, pentru a deveni filatelist, îți trebuie o grămadă de lucruri. Probabil crezi că e foarte complicat să ai o colecție de timbre. Află însă din acest articol marca Safe Albums cât de simplu este să devii un colecționar de timbre apreciat! Vezi aici tot ce ai nevoie pentru a începe o colecție filatelică!
 

Tot ce ai nevoie pentru a începe o colecție filatelică


Îți imaginezi că pentru a te numi colecționar de timbre trebuie să fii înconjurat de tot felul de lucruri, precum un anticar bătrân, nu? Ei bine, nu e deloc așa! Îți trebuie pur și simplu 4 lucruri pentru a deveni un adevărat filatelist. Iată care sunt aceste 4 lucruri:
  • albume pentru timbre
Indiferent câte timbre ai și cât de rare sunt ele, este absolut necesar să le păstrezi în condiții perfecte. Un adevărat filatelist nu își va ține colecția împrăștiată și neordonată. Așadar, în primul rând ocupă-te de aranjarea și siguranța colecției tale de timbre achiziționând clasoare pentru timbre!


Clasoare pentru timbre
 
  • o pensetă pentru timbre
Este foarte important ca atunci când privești de aproape un timbru, să nu îl ții cu degetele. Grăsimea naturală care se află în pielea umană va deteriora timbrul. Iar tu, ca un adevărat filatelist, nu îți dorești acest lucru! De aceea, pentru a începe o colecție de timbre este absolut necesar să ai o pensetă pentru timbre. Aceste pensete sunt de mai multe tipuri, important e să alegi una cu care să te obișnuiești și pe care să o manevrezi usor. 
 
  • o lupă pentru timbre
Vei vrea să analizezi de aproape toate micile detalii ale unui timbru, cele care fac diferența între un timbru de duzină și unul cu adevărat special. De aceea, îți va trebui o lupă pentru timbre. La Safe Albums, găsești lupe pentru timbre de la cele mai simple până la cele mai sofisticate, în funcție de nevoile tale. 

lupa pentru timbre
 
  • surse de documentare
Ultimul, dar nu cel din urmă lucru de care ai nevoie pentru a începe o colecție filatelică este documentarea. Poți să afli informații despre timbre și valoarea lor de la alți colecționari cu experiență, din cărți de specialitate sau de pe internet. În funcție de ce sursă îți convine mai mult, fii sigur că depui o muncă de documentare atunci când cumperi sau vinzi timbre.

Asta e tot! Doar de atât ai nevoie pentru a deveni filatelist! Îți urăm spor la treabă și succes cu noua ta colecție de timbre!

 

Suport clienti Luni - Vineri 09:00 - 17:00

0310051197 info@safealbums.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!