Totul despre colecționarea armelor

Totul despre colecționarea armelor
Cum devii un adevărat colecționar de arme? Începi cu una, firește. Fie că ai moștenit-o de la bunicul tău care a fost veteran de război, fie că ai cumpărat-o, prima armă e întotdeauna specială, indiferent ca e armă de foc, sabie, cuțit sau iatagan. Urmează a doua pentru că ai prins o ofertă bună, apoi a treia pentru că e deosebită și, fără să îți dai seama, ești un adevărat colecționar de arme. Află din acest articol marca Safe Albums totul despre colecționarea armelor!

Ce trebuie să știi despre colecționarea armelor?

Există mai multe tipuri de colecționari de arme:
  • copilul fericit care a crescut într-o familie de vânători, pentru care prima armă a însemnat pragul spre viața de adult, va iubi mereu armele
  • pasionații de sporturi de tragere care au nevoie de diverse modele pentru a face față concurenței
  • moștenitorii unor arme speciale care vor să continue tradiția de familie (cuțite, săbii, iatagane sau arme de foc)
  • entuziaștii filmelor western care vor o armă precum a lui John Wayne sau a lui Clint Eastwood
  • pasionații de istorie, care sunt mereu în căutare de cuțite și săbii speciale
  • colecționarii clasici care vor o colecție de arme pentru că e interesantă, e valoroasă sau pur și simplu e specială pentru ei

Tu în care categorie de colecționar de arme te încadrezi? Indiferent de răspuns, adevărul e că aceasta este o pasiune destul de costisitoare. Armele tale nu trebuie doar cumpărate, ci și depozitate adecvat pentru a nu fi afectate părțile metalice de umezeală; trebuie periodic curățate și îngrijite pentru a nu-și pierde luciul și calitățile; trebuie expuse frumos în vitrine așa încât să îți impresionezi vizitatorii; armele de foc trebuie ținute în seifuri speciale pentru arme (nu uita nici de obligația de a deține un permis de port-armă care se reînnoiește periodic).

Colectie de arme de foc
Revolver Colt

Sfatul nostru este: nu încerca să colecționezi toate armele care îți cad în mână, la grămadă. Încearcă să te specializezi. Poți colecționa arme de foc din perioada Războaielor Mondiale, sau iatagane turcești din secolele XVI-XIX, sau cuțite cu încrustații, sau săbii dintr-o anumită perioadă sau regiune etc. Așa, îți va fi mult mai ușor să te organizezi, să știi exact ce cauți și să îți întărești cunoștințele istorice și geografice pe bucățica pe care o alegi tu.
Dacă îți creezi o colecție concentrată în acest mod, valoarea ei în timp va crește și mai mult, pentru că va avea un "fir", o poveste, o înșiruire logică a itemilor. Nu vor fi doar obiecte total diferite aruncate la grămadă. Dezavantajul este că, dacă vei vrea să îți vinzi această colecție vreodată, piața căreia te vei adresa va fi redusă - te vei adresa doar colecționarilor acelui tip particular de arme.

Colectie de cutite
Cuțite de colecție

Toate acestea fac ca un colecționar de arme să fie destul de ocupat. Așa că noi venim în ajutor: îți oferim vitrine acrilice pentru cuțite sau alte arme și toate accesoriile de care ai nevoie pentru păstrarea lor în siguranță și pentru expunerea lor! Prețurile noastre sunt întotdeauna prietenoase, pentru a te ajuta să economisești și să investești mai mult în adevărata ta pasiune - colecționarea armelor. 

Colectie de iatagane
Model de iatagan

Suport clienti Luni - Vineri 09:00 - 17:00

0310051197 info@safealbums.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!