Totul despre colecționarea armelor

Totul despre colecționarea armelor
Cum devii un adevărat colecÈ›ionar de arme? Începi cu una, fireÈ™te. Fie că ai moÈ™tenit-o de la bunicul tău care a fost veteran de război, fie că ai cumpărat-o, prima armă e întotdeauna specială, indiferent ca e armă de foc, sabie, cuÈ›it sau iatagan. Urmează a doua pentru că ai prins o ofertă bună, apoi a treia pentru că e deosebită È™i, fără să îÈ›i dai seama, eÈ™ti un adevărat colecÈ›ionar de arme. Află din acest articol marca Safe Albums totul despre colecÈ›ionarea armelor!

Ce trebuie să È™tii despre colecÈ›ionarea armelor?

Există mai multe tipuri de colecționari de arme:
  • copilul fericit care a crescut într-o familie de vânători, pentru care prima armă a însemnat pragul spre viaÈ›a de adult, va iubi mereu armele
  • pasionaÈ›ii de sporturi de tragere care au nevoie de diverse modele pentru a face față concurenÈ›ei
  • moÈ™tenitorii unor arme speciale care vor să continue tradiÈ›ia de familie (cuÈ›ite, săbii, iatagane sau arme de foc)
  • entuziaÈ™tii filmelor western care vor o armă precum a lui John Wayne sau a lui Clint Eastwood
  • pasionaÈ›ii de istorie, care sunt mereu în căutare de cuÈ›ite È™i săbii speciale
  • colecÈ›ionarii clasici care vor o colecÈ›ie de arme pentru că e interesantă, e valoroasă sau pur È™i simplu e specială pentru ei

Tu în care categorie de colecÈ›ionar de arme te încadrezi? Indiferent de răspuns, adevărul e că aceasta este o pasiune destul de costisitoare. Armele tale nu trebuie doar cumpărate, ci È™i depozitate adecvat pentru a nu fi afectate părÈ›ile metalice de umezeală; trebuie periodic curățate È™i îngrijite pentru a nu-È™i pierde luciul È™i calitățile; trebuie expuse frumos în vitrine aÈ™a încât să îÈ›i impresionezi vizitatorii; armele de foc trebuie È›inute în seifuri speciale pentru arme (nu uita nici de obligaÈ›ia de a deÈ›ine un permis de port-armă care se reînnoieÈ™te periodic).

Colectie de arme de foc
Revolver Colt

Sfatul nostru este: nu încerca să colecÈ›ionezi toate armele care îÈ›i cad în mână, la grămadă. Încearcă să te specializezi. PoÈ›i colecÈ›iona arme de foc din perioada Războaielor Mondiale, sau iatagane turceÈ™ti din secolele XVI-XIX, sau cuÈ›ite cu încrustaÈ›ii, sau săbii dintr-o anumită perioadă sau regiune etc. AÈ™a, îÈ›i va fi mult mai uÈ™or să te organizezi, să È™tii exact ce cauÈ›i È™i să îÈ›i întăreÈ™ti cunoÈ™tinÈ›ele istorice È™i geografice pe bucățica pe care o alegi tu.
Dacă îÈ›i creezi o colecÈ›ie concentrată în acest mod, valoarea ei în timp va creÈ™te È™i mai mult, pentru că va avea un "fir", o poveste, o înÈ™iruire logică a itemilor. Nu vor fi doar obiecte total diferite aruncate la grămadă. Dezavantajul este că, dacă vei vrea să îÈ›i vinzi această colecÈ›ie vreodată, piaÈ›a căreia te vei adresa va fi redusă - te vei adresa doar colecÈ›ionarilor acelui tip particular de arme.

Colectie de cutite
Cuțite de colecție

Toate acestea fac ca un colecÈ›ionar de arme să fie destul de ocupat. AÈ™a că noi venim în ajutor: îÈ›i oferim vitrine acrilice pentru cuÈ›ite sau alte arme È™i toate accesoriile de care ai nevoie pentru păstrarea lor în siguranță È™i pentru expunerea lor! PreÈ›urile noastre sunt întotdeauna prietenoase, pentru a te ajuta să economiseÈ™ti È™i să investeÈ™ti mai mult în adevărata ta pasiune - colecÈ›ionarea armelor. 

Colectie de iatagane
Model de iatagan

Suport clienti Luni - Vineri 09:00 - 17:00

0310051197 info@safealbums.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!