TOP 5 timbre controversate

TOP 5 timbre controversate
Te întrebi care sunt cele mai controversate timbre din lume? Cele care au stârnit cele mai multe reacții pro, dar mai ales contra? Iată topul lor!
 

TOP 5 timbre controversate

 

LOCUL 5 - Timbrele cu spioni staliniști


În 2002, serviciul poștal rus a onorat pe o serie de timbre șase dintre agenții ultrasecreți ai lui Stalin, printre care Serghei Puzitsky și Vladimir Styrne. Fiecare dintre aceștia a jucat roluri cheie în Marea Foamete din anii 1930.

La vremea respectivă, a existat îngrijorarea că guvernul aflat sub comanda lui Putin revizuia istoria recentă și de aceea a acceptat această emisie de timbre.

Timbru cu spioni rusi - SafeAlbums.ro
 

LOCUL 4 - Timbrul cu Frida Kahlo


Apariția Fridei Kahlo pe un timbru american în 2001 a condus la proteste din partea presei conservatoare. De ce? În primul rând din cauza politicii ei socialiste, a orientării sexuale și a luptei cu dependența.


Timbru cu Frida Kahlo - SafeAlbums.ro
 

LOCUL 3 - Timbrul împotriva alcoolismului


Acest timbru USPS din 1981 exclamă cu voce tare „Alcoolismul: îl poți învinge!” și avea scopul de a încuraja oamenii să-și confrunte problemele legate de alcool.

Deloc surprinzător, a jignit pe toată lumea, în special pe cei care primeau scrisori cu acest timbru și se întrebau: oare de ce crede lumea că am o problemă cu alcoolul?


Timbru alcoolism - SafeAlbums
 

LOCUL 2 - Timbrul cu Marie Stopes



În unele privințe, Marie Stopes a fost genială. Pionier în domeniul contracepției, ea a deschis prima clinică de planificare familială în 1921.

Acest lucru a dus la apariția ei pe un timbru britanic în 2001.

Din păcate, ea era și o mare fană a lui Adolf Hitler, iar acest lucru a stârnit controverse.

Timbru Marie Stopes
 

LOCUL 1 - Timbrul cu bomba atomică


USPS a lansat acest timbru în 1995. Arăta un nor-ciupercă, iar dedesubt scria „Bombele atomice grăbesc sfârșitul războiului”. Deloc suprinzător, acest timbru a fost întâmpinat cu furie în Japonia. Ulterior, a fost retras de la vânzare.




Un articol marca Safe Albums - soluții profesionale pentru filateliști.

Sursă foto: justcollecting.com

 

Suport clienti Luni - Vineri 09:00 - 17:00

0310051197 info@safealbums.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!