TOP 5 reguli de aur când cumperi timbre

TOP 5 reguli de aur când cumperi timbre
Indiferent că achiziționezi timbre doar pentru pasiunea ta sau chiar vrei să câștigi bani în viitor din acest hobby, există niște reguli care, dacă le urmezi, te ajută să iei cele mai bune decizii. Iată care sunt top 5 reguli de aur când cumperi timbre:
 

TOP 5 reguli de aur când cumperi timbre


Toți filateliștii profesioniști urmează aceste reguli, iar acum Safe Albums ți le dezvăluie și ție:

 

1. Raritatea timbrelor


Este o regulă evidentă, însă o vom repeta: cu cât un timbru este mai rar, cu atât va fi mai valoros în timp. Cu siguranță, orice filatelist își dorește timbre cât mai rare în colecție pentru a-și impresiona colegii de breaslă, indiferent că intenționează să le vândă în viitor sau nu.

 

2. Starea timbrelor

Și aceasta pare o regulă evidentă, însă, de foarte multe ori, se întâmplă ca pasionații de filatelie să se lase duși de val. Rezultatul? Achiziționează timbre care le plac, însă care sunt deteriorate, cu valoarea în continuă scădere. Indiferent dacă le colecționezi doar pentru sufletul tău sau vrei să câștigi în timp cu colecția ta, recomandarea noastră este să achiziționezi doar timbre în stare bună și foarte bună.

 

3. Lichiditatea timbrelor

Atunci când vorbim despre lichiditatea timbrelor, vorbim, în fapt, despre cererea lor pe piață. Dacă există cerere, le vei putea vinde și valorifica rapid. Dacă nu există cerere, este posibil să rămâi cu ele și să nu le poți vinde. Așadar, alege timbre cu un grad mare de lichiditate. E plăcut să ai un timbru pe care toată lumea și-l dorește, nu?

 

4. Proveniența timbrelor

Dacă ai șansa să achiziționezi un timbru care a avut posesori celebri în breasla filateliștilor, nu ezita să îl cumperi! Cu cât un timbru are o proveniență mai cunoscută în ceea ce privește foștii proprietari, cu atât este mai valoros în timp. 

 

5. Prețul corect al timbrului

Mulți filateliști sunt tentați să plătească pentru un timbru în stare bună mai mult decât face în realitate, pe principiul "arată bine, îi va crește valoarea". Totuși, un filatelist profesionist știe exact cât valorează un timbru și nu va plăti peste valoarea sa reală doar datorită aspectului său. Până la urmă, tu trebuie să ai o marjă de profit în viitor, nu doar să speri ca timbrul să ajungă la valoarea pe care ai plătit-o tu. Iar în momentul în care vei ști exact cât valorează un timbru, atunci te vei numi un filatelist profesionist. Te felicităm!

Nu uita că orice filatelist profesionist are grijă ca timbrele sale să fie întotdeauna păstrate în albume speciale pentru filatelie. Tot la Safe Albums găsești orice tip de accesorii pentru filatelie.  

Suport clienti Luni - Vineri 09:00 - 17:00

0310051197 info@safealbums.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!