TOP 4 cele mai neobișnuite timbre din lume

TOP 4 cele mai neobișnuite timbre din lume
Cu toții știm cum arată un timbru clasic, nu? Formă convențională, fără miros, fără textură. Totuși, sunt câteva timbre în lume care încalcă aceste reguli. Află care sunt cele mai neobișnuite timbre din lume din acest articol marca Safe Albums!

Cele mai neobișnuite timbre din lume

Așadar, să pornim în explorarea celor mai neobișnuite timbre din lume:

1. Timbrul în formă de inimă

Există timbre dreptunghiulare, pătrate sau triunghiulare. Dar știai că există și timbre în formă de inimă? Franța este țara care are periodic emisiuni de astfel de timbre în perioada sărbătorii iubirii, Valentine's Day. Bineînțeles, un asemenea romantism al trimiterii scrisorilor de dragoste nu se putea naște decât în Franța! 

Timbru in forma de inima
Timbru în formă de inimă
 

2. Timbrul cu zgură de pe terenul de tenis

Cu siguranță știi de turneul de tenis Davis Cup, cel mai prestigios din lumea tenisului masculin. Ei bine, Rusia a câștigat acest turneu în 2002, în ciuda prognosticurilor din toată lumea care pariau pe Franța. A fost o sărbătoare națională atât de intensă, încât s-a ordonat o emisiune de timbre pe care să fie Cupa Davis în relief printată cu cerneală amestecată cu praf de aur. Dar nu acesta este cel mai interesant lucru! Această cupă tronează în mijlocul unui teren de tenis. Iar acest teren de tenis este acoperit cu zgură luată chiar de pe terenul din Paris pe care s-a jucat această Cupă Davis! Așadar, avem un timbru rusesc în valoare de 50 de ruble cu zgură adevărata lipită pe el și cu o Cupă Davis printată în relief cu cerneală aurită! 

Timbru postal rusesc
Timbru cu zgură
 

3. Timbrul parfumat

Știai că există și timbre parfumate? Probabil te întrebi cum ar putea fi acestea realizate. Procesul e foarte simplu: lipiciul de pe spatele timbrului este amestecat cu parfum. Ce aromă are acest parfum? Aromă de flori, bineînțeles! Mai exact, aromă suavă de garoafe. Țara care a avut două astfel de emisiuni de timbre parfumate în anul 2012 este Cipru. 
 

4. Timbrul tehnologic

Nu este neobișnuit ca o țară să își celebreze sportivii prin emisiuni filatelice cu chipul lor. Totuși, Olanda a făcut ceva nou în anul 2016, în onoarea sportivilor care au reprezentat țara la Jocurile Olimpice de la Rio. A scos o emisiune de timbre simple, cu un simplu podium ca desen. Totuși, dacă scanezi cu telefonul mobil aceste timbre simpliste, ți se va deschide o listă cu sportivii olandezi care au reprezentat cu onoare țara și premiile pe care le-au câștigat. Singura condiție este să ai aplicația corespondentă instalată pe telefonul tău mobil. 

Timbru olandez
Timbru tehnologic olandez


Acestea sunt cele mai neobișnuite timbre din lume! Vestea bună este că ele circulă pe piață și nu au prețuri exagerate. Totuși, nu uita că indiferent ce colecție de timbre ai, trebuie să o protejezi cu albume filatelice adecvate! 
 

Suport clienti Luni - Vineri 09:00 - 17:00

0310051197 info@safealbums.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!