Sovieticii, Războiul Rece și ceasurile de mână - o revoluție

Sovieticii, Războiul Rece și ceasurile de mână - o revoluție
Probabil că vezi legătura între sovietici și Războiul Rece, însă te întrebi care e legătura cu ceasurile de mână. Ei bine, îți povestim în acest articol marca Safe Albums totul despre revoluția ceasurilor de mână inițiată de sovietici! Bonus - câteva idei de casete pentru ceasuri de colecție. Citește în continuare!


Sovieticii, Războiul Rece și ceasurile de mână - o revoluție


Prin anii '30, Uniunea Sovietică a achiziționat o fabrică de ceasuri falimentară din Ohio (Statele Unite ale Americii) și au mutat producția în Rusia. Deși este posibil să îți vină greu să crezi, până în anii '50 aceste ceasuri rusești realizate cu tehnică americană deveniseră o concurență serioasă pentru brandul de top de atunci, Swiss. Iar prețul lor mai mic decât celebrele Swiss făcea ca aceste ceasuri să fie foarte dorite și apreciate în vestul Europei, în ciuda Războiului Rece care era în desfășurare. 


ceas rusesc de colectie Raketa 
Ceas rusesc de colecție marca Raketa



Înspre anii '80 însă, economia rusească a intrat în declin. Toate forțele, fabricile și rezervele de bani erau direcționate înspre înarmare și armată. Ca mare parte din industria Rusiei, și cea a ceasurilor a intrat în derivă. Atunci când blocul comunist a căzut, la începutul anilor '90, ceasurile rusești atât de apreciate în toată Europa erau deja o amintire. Mai puteau fi găsite doar la colecționari. 


colectie de ceasuri rusesti
Colecție de ceasuri rusești în cutiile originale. Cel albastru este un Chaika 3050, un model foarte iubit de către colecționari. 


Adevărul este că ceasurile rusești de colecție au creat istorie. Erau calitative, cu un design modernist pentru acea vreme și foarte accesibile ca preț. Bijuterii și bucăți de istorie ce își merită locul în colecția oricărui pasionat de ceasuri!


ceas rusesc Strela
Mecanism al unui ceas rusesc Strela din 1959, o adevărată operă de artă.
 

Safe Albums - modele de casete pentru ceasuri de colecție


Tu ai în colecția ta de ceasuri unul rusesc? Trimite-ne o imagine, ne-ar plăcea să îl vedem! Indiferent ce ceasuri ai în colecția ta, cu siguranță știi cât de important este să le păstrezi în siguranță, ferite de praf, umezeală și factorii riscanți de mediu. De aceea, îți venim în ajutor cu modele de casete pentru ceasuri de colecție perfecte pentru piesele tale de suflet! 

Sursă foto: collectorsweekly.com
 
 

Suport clienti Luni - Vineri 09:00 - 17:00

0310051197 info@safealbums.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!