Sfaturi pentru autentificarea autografelor

Sfaturi pentru autentificarea autografelor
Dintre toate obiectele tale de colecție, probabil că cea mai mare bucurie ți-o produc autografele. Simți că parcă ai ține în mână o bucată de istorie, nu? Și noi simțim la fel. Ei bine, autografele au valoare tot mai mare pe măsură ce trece timpul. Te invităm să afli din acest articol marca Safe Albums câteva sfaturi utile pentru autentificarea autografelor și depozitarea lor adecvată!
 

Sfaturi pentru autentificarea autografelor


Iată cele mai importante sfaturi pentru autentificarea autografelor:

1. Verifică hârtia

Dacă ai un autograf pe hârtie, îți poți da seama foarte ușor dacă e real sau fals verificând calitatea hârtiei. Diferitele perioade istorice au avut diferite tipuri de hârtie, așa încât acesta este un indiciu bun. Un autograf din secolul al XVIII-lea pe hârtie de imprimantă învechită artificial? Hmm...

2. Cercetează cerneala

Dacă vrei să cumperi un autograf vechi, ar fi o idee bună să analizezi și cerneala. Nu uita că cerneala solubilă a apărut abia în 1860. Dacă ai un autograf din secolul al XVII-lea și vezi că cerneala este solubilă... mai gândește-te. 


autografe - Safe Albums


3. Verifică linia scrisului

Cu o lupă, un ochi profesionist își poate da seama cu ce fel de stilou a fost realizat autograful. Având în vedere că penița de stilou a apărut în 1780, iar stilourile cu pâslă în 1955, poți avea un indiciu important referitor la autenticitatea unui autograf. 

4. Analizează scrisul

Dacă scrisul pare făcut în grabă, probabil autograful e fals. Dacă pare făcut prea încet și cu prea multă atenție la detalii, probabil e fals. Fă-ți tu semnătura pe o foaie, apoi, uitându-te atent la ea ca și cum nu ai cunoaște-o, încearcă să o imiți. Întâi rapid, apoi lent. Apoi compară toate cele 3 semnături. În acest fel, îți formezi ochiul pentru a deosebi o semnătură originală de una falsă.


colectionare autografe - Safe Albums
 

Depozitarea autografelor


Atunci când ai autografe la care ții, vrei să le știi în siguranță. Hârtia se îngălbenește în timp daca nu e protejată, iar lichidele, praful sau rozătoarele îți pot distruge cu totul prețioasa colecție. Așa că te invităm să folosești soluțiile de depozitare marca Safe Albums pentru a-ți păstra în siguranță colecția de autografe. Ai nevoie de dimensiuni personalizate pentru obiectul tău cu autograf? Contactează-ne și sigur găsim soluția potrivită! 

Suport clienti Luni - Vineri 09:00 - 17:00

0310051197 info@safealbums.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!