Sfaturi pentru autentificarea autografelor
Iată cele mai importante sfaturi pentru autentificarea autografelor:
1. Verifică hârtia
Dacă ai un autograf pe hârtie, îți poți da seama foarte ușor dacă e real sau fals verificând calitatea hârtiei. Diferitele perioade istorice au avut diferite tipuri de hârtie, așa încât acesta este un indiciu bun. Un autograf din secolul al XVIII-lea pe hârtie de imprimantă învechită artificial? Hmm...
2. Cercetează cerneala
Dacă vrei să cumperi un autograf vechi, ar fi o idee bună să analizezi și cerneala. Nu uita că cerneala solubilă a apărut abia în 1860. Dacă ai un autograf din secolul al XVII-lea și vezi că cerneala este solubilă... mai gândește-te.
3. Verifică linia scrisului
Cu o lupă, un ochi profesionist își poate da seama cu ce fel de stilou a fost realizat autograful. Având în vedere că penița de stilou a apărut în 1780, iar stilourile cu pâslă în 1955, poți avea un indiciu important referitor la autenticitatea unui autograf.
4. Analizează scrisul
Dacă scrisul pare făcut în grabă, probabil autograful e fals. Dacă pare făcut prea încet și cu prea multă atenție la detalii, probabil e fals. Fă-ți tu semnătura pe o foaie, apoi, uitându-te atent la ea ca și cum nu ai cunoaște-o, încearcă să o imiți. Întâi rapid, apoi lent. Apoi compară toate cele 3 semnături. În acest fel, îți formezi ochiul pentru a deosebi o semnătură originală de una falsă.
Depozitarea autografelor
Atunci când ai autografe la care ții, vrei să le știi în siguranță. Hârtia se îngălbenește în timp daca nu e protejată, iar lichidele, praful sau rozătoarele îți pot distruge cu totul prețioasa colecție. Așa că te invităm să folosești soluțiile de depozitare marca Safe Albums pentru a-ți păstra în siguranță colecția de autografe. Ai nevoie de dimensiuni personalizate pentru obiectul tău cu autograf? Contactează-ne și sigur găsim soluția potrivită!