Păpușile japoneze kokeshi: o colecție cu adevărat sofisticată

Păpușile japoneze kokeshi: o colecție cu adevărat sofisticată
Colecțiile cu obiecte din vasta cultură japoneză sunt sofisticate, însă și foarte bine cotate pe piața colecționarilor. Aceasta nu este o nișă foarte populară în România, însă putem spune că lucrurile se vor schimba pe măsura ce cultura japoneză se intersectează tot mai mult cu cea europeană. Un exemplu în acest sens sunt păpușile kokeshi, ce formează colecții tot mai valoroase de la un an la altul. Află mai multe detalii despre aceste păpuși în continuare!
 


Păpușile japoneze kokeshi



Păpușile kokeshi sunt realizate din lemn pictat cu mare finețe. în culori naturale, rezistente în timp. Forma lor cilindrică și dimensiunile mici le dau un aspect elegant, dar oferă și practicalitate: aceste păpuși sunt ușor de depozitat în vitrinele speciale pentru obiecte de colecție

papusi japoneze din lemn

O bună parte din tradiția manufacturii japoneze se învârte în jurul acestor păpuși. Cei care au vizitat Japonia ne pot confirma că, într-adevăr, aceste modele colecționabile par să facă parte chiar din ADN-ul japonezilor. Cu siguranță, sunt o sursă de mândrie pentru această națiune și, implicit, sunt foarte bine cotate pe piața obiectelor de colecție cu tematica Orientului Îndepărtat. 

papusi de colectie din Japonia

Desigur, o parte din farmecul acestor păpuși japoneze constă chiar în imperfecțiunile lor. Fiind realizate manual, cel mai adesea de oameni în vârstă, care cunosc îndeaproape arta realizării acestora, nu este exclus ca o vopsea să fi lăsat o picătură în urmă, ori dalta să fi cioplit o gaură prea adâncă. Totuși, exact aceste defecte probează autenticitatea lor și faptul că sunt realizate manual. 

jucarii kokeshi

Așadar, dacă ai una sau mai multe păpuși kokeshi, nu te întrista dacă descoperi defecte. Este perfect normal pentru un obiect de colecție tradițional, vechi, realizat manual. Ceea ce este important cu adevărat este să le depozitezi în siguranță. Hai pe SafeAlbums.ro să vezi câteva idei de vitrine pentru depozitarea acestor păpuși sau a altor tipuri de obiecte de colecție! 

colectie papusi kokeshi

Sursă foto: collectorsweekly.com

Suport clienti Luni - Vineri 09:00 - 17:00

0310051197 info@safealbums.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!