Postere din America anilor 1800: 100 de zile de pe Coasta de Est până pe Coasta de Vest

Postere din America anilor 1800: 100 de zile de pe Coasta de Est până pe Coasta de Vest
Deși astăzi Statele Unite ale Americii sunt prin excelență exponentul deplasărilor rapide cu mașina, a fost o vreme când nu era totul așa ușor. De fapt, în secolul al XIX-lea încă nu erau drumuri rutiere pe care să poți traversa de pe Coasta de Est până pe Coasta de Vest. Cum ajungeai atunci dintr-o parte până în cealaltă a țării? Ei bine... cu vaporul, înconjurând tot continentul prin sud, pe la Cape Horn. O astfel de călătorie dura cam 100 de zile. Astăzi, aceeași călătorie durează 2 zile cu mașina sau câteva ore cu avionul. 

Vapoarele care transportau mărfuri și călători din Est până în Vest se numeau "clippere". Pe atunci, reprezentau posibilitatea maximă de mobilitate și vârful tehnologiei în materie de transporturi. Aceste vapoare erau atât de iubite, încât se făceau serii întregi de postere în cinstea lor. Prin intermediul acestor postere păstrate de colecționari de-a lungul deceniilor, putem înțelege mai bine astăzi cum era viața în Statele Unite în acea perioadă. Să vedem câteva exemple de astfel de postere cu clippere:


Poster din 1860

poster vechi cu clipper

Poster din 1859

poster vechi cu vapor
Poster din 1869


Un astfel de poster cu o vechime de 150 de ani și atâta bogăție informațională este o mică avere în sine. 

Tu ai postere de colecție? Ne-ar plăcea să le vedem. Pentru depozitarea posterelor, îți oferim soluții complete pe Safe Albums

Suport clienti Luni - Vineri 09:00 - 17:00

0310051197 info@safealbums.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!