Emisiune filatelică - Revoluția lui Tudor Vladimirescu, 200 de ani

Emisiune filatelică - Revoluția lui Tudor Vladimirescu, 200 de ani

Romfilatelia introduce în circulație, marți, 22 iunie a.c., emisiunea de mărci poștale „Revoluția lui Tudor Vladimirescu, 200 de ani”, dedicată unui moment istoric și unei personalități de excepție: Revoluția din 1821 și conducătorul acesteia, Tudor Vladimirescu.

Deși a fost înfrântă de forțele militare otomane, mișcarea revoluționară din 1821 a avut o importanță capitală pentru istoria modernă a României, întrucât a pus capăt domniilor fanariote în Moldova și Țara Românească. Istoricii definesc Revoluția din 1821 drept începutul procesului de renaștere națională a României.

Anul 2021, în care celebrăm împlinirea a două secole de la acest eveniment, a fost instituit drept „Anul Tudor Vladimirescu”, printr-un proiect de lege adoptat de Parlamentul României, iar Tudor Vladimirescu a fost declarat Erou al națiunii române.

Emisiunea de mărci poștale „Revoluția lui Tudor Vladimirescu, 200 de anialcătuită dintr-o marcă poștală, o coliță dantelată, un bloc special aniversar și un plic „prima zi”, se înscrie în seria proiectelor menite să îl omagieze pe erou și să celebreze Anul Tudor Vladimirescu.

Pe timbrul cu valoarea nominală de 9 lei este reprodus portretul lui Tudor Vladimirescu, după o gravură de Theodor Aman.

În compoziția coliței emisiunii sunt reproduse următoarele elemente: Tudor Vladimirescu, gravură de Theodor Aman, și o tipăritură din sec. XIX, ce ilustrează Trupele de panduri conduse de Tudor Vladimirescu trecând Oltul la 10 martie 1821. Pe timbrul coliței, cu valoarea nominală de 31,50 lei, este redat portretul lui Tudor Vladimirescu, după o litografie din sec. XIX.

Pe plicul „prima zi” a emisiunii este înfățișat Tudor Vladimirescu, reproducere după o pictură în ulei, realizată de Theodor Aman, considerată cel mai cunoscut portret al eroului.

Mapa filatelică, realizată într-un tiraj limitat de 211 exemplare, este echipată cu un bloc special aniversar de două timbre: un timbru nedantelat și al doilea timbru realizat, într-o prezentare în premieră, cu dantelură dublă, format dreptunghiular. O imagine tematică întregește conceptul grafic al blocului, numerotat de la 001 la 211. 

Emisiunea de mărci poștale „Revoluția lui Tudor Vladimirescu, 200 de ani” va fi disponibilă începând de marți, 22 iunie 2021, în magazinele Romfilatelia din București, Bacău, Brașov, Cluj-Napoca, Iași, Timișoara, precum și în magazinul nostru online: http://romfilatelia.ro/store/.

Aceasta este completată de plicul prima zi, coala de 32 timbre, minicoala de 5 timbre + 1 vinietă + manșetă ilustrată, colița dantelată și bloc special aniversar de 2 timbre (1 timbru dantelat + 1 timbru nedantelat).

Suport clienti Luni - Vineri 09:00 - 17:00

0310051197 info@safealbums.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!