O avere nebănuită: obiecte vechi culese din Tamisa

O avere nebănuită: obiecte vechi culese din Tamisa
De multe ori, singura dovadă a trecerii prin viață a unui om sunt obiectele pe care le lasă în urmă. Uneori, aceste obiecte trebuie să fie căutate pentru a fi găsite. Iar în Londra o femeie chiar asta face: caută în apele Tamisei averi nebănuite. Află din acest articol ce obiecte vechi culege din Tamisa și cât valorează acestea!

 

O avere nebănuită: obiecte vechi culese din Tamisa


Lara Maiklem este tânăra londoneză care salvează ultimele obiecte ale unor oameni demult uitați. Cum procedează? Ei bine, Lara Maiklem cutreieră diverse porțiuni ale Tamisei și cerne nămolul de pe fundul apei, astfel încât să găsească aceste obiecte vechi. 

Ce găsește? De toate! De la bijuterii din secolele trecute, din materiale mai mult sau mai puțin valoroase, până la obiecte de uz casnic, bucăți de ceramică veche, unele obiecte de colecție și multe altele. Desigur, ea nu este singura care face acest lucru. De fapt, mulți arheologi și istorici cutreieră Tamisa în căutare de obiecte vechi, deoarece se știe faptul că vechii londonezi aruncau în apă cam tot ce nu le mai trebuia. Iar gunoaiele lor de atunci sunt comorile noastre de astăzi, din punct de vedere arheologic și istoric!

Iată câteva exemple de obiecte vechi astfel colectate din Tamisa:

obiecte vechi de colectie

Acestea sunt pipe vechi din lut culese de pe fundul Tamisei. Ele datează din secolele XVII-XIX. 

vase romane din lut

Aceasta este o colecție de cioburi ale unor vase din lut ce datează din epoca romană. În cât timp au fost acestea culese de pe fundul Tamisei? Într-o zi. 

colectie de monede vechi

Aceasta este o colecție de monede culese în decursul timpului din apele Tamisei. Aceste monede datează din secolele XVI-XIX. 

papuci secolul XVI

Acest papuc i-a aparținut unui copil care a trăit în secolul al XVI-lea. Conservat în apele Tamisei, iată că astăzi a ajuns la noi, ca o dovadă vie a trecerii prin istorie a acelui tânăr. 

Bineînțeles, din Tamisa sunt culese multe alte tipuri de obiecte, unele chiar din perioada paleolitică sau mezolitică. Ce se întâmplă cu aceste obiecte? Unele ajung la muzee, altele sunt preluate de autorități pentru analize profesionale, altele rămân în colecția personală a Larei. Cât valorează aceste obiecte? Unele sunt foarte valoroase datorită vechimii lor și stării de prezervare, altele sunt valoroase datorită materialelor de construcție, altele sunt valoroase pur și simplu pentru că reprezintă ultimul simbol al trecerii unei persoane pe pământ. 

Tu ai astfel de obiecte vechi în colecție? Ne-ar plăcea să le vedem. Te invităm pe site-ul Safe Albums pentru a vedea gama noastră de soluții de depozitare în siguranță a obiectelor vechi

Suport clienti Luni - Vineri 09:00 - 17:00

0310051197 info@safealbums.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!