Ghid pentru colecționarii de bijuterii

Ghid pentru colecționarii de bijuterii
Colecționarea bijuteriilor este un hobby elegant, regal și uneori destul de costisitor. Pentru a fi sigur că investiția ta este într-adevăr de valoare, am alcătuit pentru tine acest ghid special dedicat colecționarilor de bijuterii. Află tot ce trebuie să stii despre colecționarea bijuteriilor din acest articol marca Safe Albums! 
 

Colecționarea bijuteriilor

Așadar, iată cele 4 reguli de bază ale colecționării de bijuterii:
 

1. Întotdeauna cercetează cu atenție bijuteria pe care vrei să o colecționezi

O bijuterie devine din ce în ce mai valoroasă în timp, însă trebuie să alegi una care să spună o poveste, nu orice bijuterie la întâmplare. De exemplu, află din ce perioadă este bijuteria, ce materiale și ce pietre are în compoziție, ce tehnică a fost urmată pentru construirea ei, cine a construit-o și cine a purtat-o, la ce costume de epocă a fost asortată și așa mai departe. Când ai toate aceste informații la îndemâna, bijuteria ta are într-adevăr o valoare transmisibilă!

Colectie de inele antice
Colecție mixtă de inele 
 

2. Decide dacă vrei focus sau varietate

Există colecționari de bijuterii care și-au pus focusul pe o anumită perioadă istorică, pe un anumit material sau pe anumite pietre. Pe de cealaltă parte, există și colecționari de bijuterii care au în colecție de toate, de la bijuterii antice până la bijuterii ale caselor de modă moderne. Tu ce fel de colecționar vrei să devii? Decide dacă vrei să te axezi pe ceva anume și să înveți totul pe acel subiect sau vrei să colecționezi tot ce îți place și îți cade în mână și să știi câte puțin din toate. Fiecare colecționar are stilul său și nu înseamnă că o metodă este mai bună decât alta.


Colectionari de bijuterii
Cercei cu safir dintr-o colecție privată
 

3. Cumpără ce îți place cu adevărat

Colecționarea bijuteriilor trebuie să fie o adevărată plăcere estetică pentru tine și, desigur, o bucurie a sufletului. Nu cumpăra o piesă doar pentru că ai prins o ofertă bună. Cumpăr-o doar dacă te atrage, dacă îți spune o poveste care să te încânte. Colecționează din plăcere și nu doar pentru a câștiga bani și atunci vei lua cele mai bune decizii!
 

4. Depozitează bijuteriile din colecție în mod adecvat

Este foarte important să depozitezi bijuteriile din colecția ta în mod adecvat, pentru a fi ferite de umezeală, aer prea uscat, razele soarelui, săruri și acizi etc. Doar astfel valoarea lor va crește în timp. La fel de importantă este și curățarea lor periodică cu substanțe adecvate. Îți recomandăm să folosești cutii pentru bijuterii pentru păstrarea lor în siguranță deplină. 

Colectie privata de bijuterii
Colecție privată de coliere


Și știi care e cel mai frumos lucru la colecționarea bijuteriilor? Nu este neapărat necesar să fie foarte vechi sau să coste o avere. Poți să ai o verighetă, un colier, două perechi de cercei și un ceas pe care să le porți zilnic. Acestea se numesc tot colecție de bijuterii, iar tu ești tot un colecționar, la o scară mai mică. Indiferent de bijuteriile pe care le ai, foarte vechi sau pentru purtare curentă, ele trebuie depozitate în siguranță. De aceea, ne adresăm cu cuferele noastre de bijuterii și accesorii pentru păstrarea lor adecvată tuturor celor care au bijuterii în posesie, nu doar colecționarilor profesioniști și anticarilor. 


 

Suport clienti Luni - Vineri 09:00 - 17:00

0310051197 info@safealbums.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!