Ghid pentru colecționarii de fotografii vechi

Ghid pentru colecționarii de fotografii vechi
Fotografiile vechi, cu patina și mirosul lor, aduc aminte de persoane, situații și vieți irepetabile. Dacă te pasionează fotografia și vrei să începi o colecție de fotografii vechi sau deja ai început o astfel de colecție, atunci acest articol este pentru tine! Află din acest ghid marca Safe Albums cele mai utile informații pentru colecționarii de fotografii vechi!
 

Istoria fotografiei - pe scurt


Fotografiile vechi sunt modul în care putem înțelege mai bine istoria, oamenii și viața din deceniile trecute. Colecționarea fotografiilor vechi este o artă și o pasiune într-adevăr nobilă. Un colecționar de fotografii vechi este cel care menține istoria vie. 

Primele încercări de imprimare a imaginilor pe un suport durabil datează din jurul anilor 1830. Abia după 1900, fotografia așa cum o știm astăzi a prins aripi și a devenit utilizată pe scara largă, pe măsură ce tehnologia a avansat. Dacă la început doar familiile bogate și politicienii apăreau în poze, treptat acest hobby s-a extins și, nu după mult timp, fiecare familie putea să aibă o poză-portret sau chiar să dețină un aparat foto. 

De la aparatele foto cu film care trebuia developat până la camerele digitale din ultimii ani, a fost doar un pas. După încă un pas mic, fotografia a devenit facilă, fiind realizată oricând, oricum și oriunde cu ajutorul telefonului mobil. 


albume fotografii - Safe Albums
 

Ghid pentru colecționarii de fotografii vechi


Fotografiile de colecție sunt cele realizate în mod clasic. Cu cât mai vechi și mai originale, cu atât mai bine. De asemenea, cu cât mai bine sunt păstrate aceste fotografii, cu atât sunt mai valoroase. 

Puțini colecționari de fotografii colecționează la întâmplare, bazându-se doar pe propriul gust. Cei mai mulți colecționari sunt nișați pe diversele categorii de imagini:
  • fotografii pre-belice sau interbelice,
  • fotografii din timpul celor Două Războaie Mondiale,
  • fotografii tip portret,
  • fotografii cu cadre naturale etc.

colectie de fotografii vechi - Safe Albums

Alți colecționari devin chiar și mai specifici. Unii colecționează doar imagini vechi cu biciclete, imagini cu bărbați care poartă ochelari, imagini cu oameni care fumează etc. Forța estetică a unei fotografii vechi este diferită de la colecționar la colecționar. Ce îi place unuia, este posibil să nu îi spună nimic altuia. Până la urmă, fotografia este o artă și, ca orice artă, este subiectivă. 

Sunt și colecționari care preferă pozele realizate de anumiți fotografi celebri, indiferent ce imagine apare în ele. De altfel, acest tip de fotografii sunt și cele mai scumpe de achiziționat. 


colectionare fotografii - Safe Albums


Așadar, dacă te decizi să începi o colecție de fotografii vechi, este preferabil să te nișezi pe un anumit tip de imagini și să le cauți pe cele mai vechi, dar și cele mai clare și mai bine întreținute. 

Pentru a depozita în siguranță colecția ta de fotografii vechi, găsești la Safe Albums cele mai calitative albume de fotografii, care îți vor proteja imaginile de praf, umezeală și soare. Suntem aici pentru tine! 

Suport clienti Luni - Vineri 09:00 - 17:00

0310051197 info@safealbums.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!