Dovezi de dragoste din trecut: felicitări de colecție din hârtie vechi de sute de ani

Dovezi de dragoste din trecut: felicitări de colecție din hârtie vechi de sute de ani
Dacă crezi că efuziunile sentimentale sunt o modă comercială care ajunge la apogeu de Ziua Îndrăgostiților, te înșeli. De fapt, de sute de ani există tradiția ca tinerii (sau cei trecuți deja de prima tinerețe) să își trimită felicitări romantice de Sf. Valentin. Vezi câteva modele interesante vechi de sute de ani în acest articol! Bonus - idei de păstrare în siguranță a felicitărilor de colecție!


Felicitări de colecție din hârtie vechi de sute de ani


Am ales câteva modele absolut surprinzătoare pentru a-ți dovedi că Ziua Îndrăgostiților este celebrată de sute de ani:


felicitare veche de colectie

Această felicitare lucrată manual în hârtie glazurată datează din jurul anului 1780. Ne putem imagina că, după o zi de muncă grea, un tânăr îndrăgostit a petrecut o jumătate de noapte la lumina unui felinar cu ulei pentru a tăia, colora și împături hârtia în acest mod artistic pentru a-i oferi un cadou din inimă iubitei sale. Ce vremuri!


felicitare veche

Deși pare un obiect religios, de fapt aceasta este tot o felicitare de Sf. Valentin din jurul anului 1700. Așa cum era obiceiul vremii, tinerii își alegeau un sfânt care să le patroneze și să le protejeze iubirea. Se pare că acest cuplu îl aleseseră pe Sf. Pavel (Saint Paulus). 


felicitare de colectie

Această felicitare veche de Sf. Valentin poartă ștampila poștală cu data de 14 februarie 1814. Este colorată manual în interiorul detaliilor tipărite și include "nodul dragostei". Se pare că a fost livrată printr-un curier pe cal unei femei numite Susan din Cambridge, UK. Cine o fi fost misteriosul iubăreț?...


felicitare veche Sf Valentin

Deși pare o pereche de mănuși din piele, aceasta este de fapt o felicitare de dragoste realizată manual din hârtie maro. A fost trimisă în Germania în jurul anului 1860. 

Exemplele pot continua, însă credem că te-am convins: micile cadouri de Ziua Îndrăgostiților formează o tradiție veche de cel puțin 300 de ani!
 

Albume pentru felicitările vechi de colecție

Iar dacă și tu ai câteva felicitări vechi de colecție ori scrisori de dragoste care merită păstrate în siguranță, te invităm la Safe Albums pentru a descoperi gama noastră de albume! 



 

Suport clienti Luni - Vineri 09:00 - 17:00

0310051197 info@safealbums.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!