Cărți poștale din epoca sovietică

Cărți poștale din epoca sovietică
Nu ne aducem aminte întotdeauna cu plăcere de epoca sovietică, însă pentru colecționari această perioadă este de aur. De la ceasurile sovietice până la cărțile poștale din acea perioadă, pare că fascinația colecționarilor pentru această perioadă este nesfârșită. De aceea, astăzi ne-am propus să vă arătăm câteva modele de cărți poștale din epoca sovietică. Bonus - idei de depozitare în siguranță a cărților poștale din colecția ta!
 

Cărți poștale din epoca sovietică


Colecționarii de obiecte din epoca sovietică au o curiozitate aparte pentru cărțile poștale din acei ani. De ce? Pentru că aceste cărți au fost unul dintre cele mai eficiente mijloace ale propagandei rusești. Așadar, au o valoare nu doar istorică, ci și etică - o etică de evitat în zilele noastre. Haideți să analizăm câteva exemple:


carte postala sovietica
Blocuri socialiste din Belgrad - anii '80



Această carte poștală avea rolul de a face propaganda bogăției clasei proletare în întreg spațiul sovietic. Ei bine, știm cu toții cum erau aceste blocuri comuniste în realitate și apartamentele minuscule ce le formau. 


carte postala din era sovietica
Carte poștală sovietică cu Monumentul Florii Vieții din Vsevolozhsky, Rusia - 1968



Această carte poștală face propaganda grijii pe care sovieticii o poartă copiilor uciși în cel de-al Doilea Război Mondial, monumentul din imagine fiind dedicat în principal copiilor din Leningrad. 


carte postala ruseasca
Carte poștală cu Monumentul Femeii Muncitoare ridicat de Stalin - printată în anii '60




Această carte poștală face propagandă pentru femeile care muncesc în fabrici și în organizările agrare colective. 


carte postala ruseasca veche
Carte poștală din Tbilisi, Georgia, din anul 1965



​​​​​​Această carte poștală face propaganda stilului "modern" de viață pe care îl au sovieticii din Georgia. 

În mod cert, aceste relicve ale epocii sovietice trebuie păstrate și transmise generațiilor viitoare. Ele conțin umbrele unui trecut întunecat, care nu trebuie uitat - pentru a nu fi repetat. Aceste cărți poștale din epoca sovietică au valoare atât materială, cât și emoțională, în special pentru aceia dintre noi care au trăit acele vremuri. 

Ai și tu o colecție de cărți poștale? Atunci sigur știi importanța depozitării lor în siguranță, departe de sursele de umiditate, căldură, îngheț sau praf. La Safe Albums găsești folii, albume și posete pentru cărți poștale într-o gamă ultra-largă de modele, cu prețuri foarte prietenoase pentru colecționari! 

Sursă foto: collectorsweekly.com

Suport clienti Luni - Vineri 09:00 - 17:00

0310051197 info@safealbums.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!