Cărți poștale americane din țesătură de in: ce sunt, mai exact?

Cărți poștale americane din țesătură de in: ce sunt, mai exact?
În perioada Marii Crize din Statele Unite ale Americii (anii 1920-1930), se pare că americanii s-au refugiat într-o lume suprarealistă, a visării și a planurilor frumoase de viitor. Cum au făcut acest lucru? Lansând un nou trend al vremii - cărțile poștale din țesătură de in colorate cu peisaje care mai de care mai incitante. Află totul despre aceste cărți poștale de colecție din acest articol! 
 

Cărți poștale americane din țesătură de in: ce sunt, mai exact?


Deși sunt numite "linen postcards", în traducere "cărți poștale din in", acestea nu au la bază, de fapt, vreo țesătură textilă. Ele sunt realizate dintr-un carton gofrat ce prezintă anumite linii și o textură ce împreună dau senzația de țesătură de in. Acest material folosit pentru cărțile poștale din acea vreme avea scopul de a scoate în evidență culorile vii ale desenelor. 

Ce desene îi făceau pe americanii acelei perioade să se scufunde într-o lume suprarealistă? Acele desene care le aminteau de viața bună pe care au avut-o înainte de Marea Depresie, de progresul tehnologic, de perioada în care singura lor grijă era ce să își mai dorească și la ce să mai viseze. Astfel, și-au găsit refugiul din fața problemelor în aceste cărți poștale "din in". Să vedem câteva exemple:


carte postala de colectie

Această carte poștală din anii 1920-1930 arată întoarcerea americanilor spre visare, spre natură, dar și spre automobilism - mașinile personale erau deja o modă cu amploare. 

carte postala americana

În această carte poștală simțim mândria americanilor acelor vremuri față de progresul tehnologic pe care îl aveau comparativ cu celelalte continente. 

carti postale de colectie

Și aici observăm reîntoarcerea spre natură și spre visare, plus fascinația față de industria mașinilor personale. 

carti postale din tesatura de in

Această carte poștale indică spiritul visător al americanilor ce își aminteau de vremurile de altădată, culorile suprarealiste susținând impresia de visare. 

Interesant, nu? Cărți poștale ce par din in, dar care sunt de fapt din carton grofat. 

Tu ai o astfel de carte poștală de colecție? Ne-ar plăcea să ne contactezi și să ne arăți obiectele din colecția ta de care ești cel mai mândru! Iar dacă ai nevoie de albume și folii pentru cărți poștale, găsești modele variate la Safe Albums! 

Sursă foto: collectorsweekly.com
 

Suport clienti Luni - Vineri 09:00 - 17:00

0310051197 info@safealbums.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!