Cum îți vinzi colecția de timbre la cel mai bun preț?

Cum îți vinzi colecția de timbre la cel mai bun preț?
A venit timpul să îți vinzi colecția de timbre? Indiferent că ai moștenit-o sau ai creat-o tu, cu siguranță vrei să obții un preț corect și profitabil pentru tine. Așa că în acest articol marca Safe Albums îți spunem cum îți vinzi colecția de timbre la cel mai bun preț!

 

Cum îți vinzi colecția de timbre la cel mai bun preț?


De unde începi? Cu cine trebuie să vorbești? Cum evaluezi o colecție de timbre? O vinzi fizic sau online? 


Iată cele mai importante 3 sfaturi ale noastre:
 

1. Ia în calcul comisionul pe care l-ai putea plăti pentru acea vânzare.


Ești nerăbdător să îți vinzi colecția de timbre la un preț bun și o postezi peste tot: la dealeri, la casele de licitații, pe site-uri online. Tu pui un preț de vânzare, însă de cele mai multe ori va trebui să plătești și un comision pentru cei care intermediază tranzacția, fie ei persoane fizice, juridice sau site-uri. Așadar, înainte să postezi anunțul tău pe astfel de site-uri, află care este comisionul lor și dacă îți convine sau nu. Permite marja ta de profit sa plătești acest comision?
 

2. Analizează avantajele și dezavantajele fiecărui canal de vânzare a colecțiilor de timbre.


După cum spuneam, îți poți vinde colecția în mai multe locuri, însă vei avea avantaje și dezavantaje specifice fiecărui canal de vânzare în parte. De exemplu, dacă vrei să vinzi la dealeri, vei face tranzacția rapid și pe loc, însă nu ai certitudinea că obții cel mai bun preț posibil. Dacă vinzi la licitații, este posibil să obții un preț bun, însă comisioanele plătite s-ar putea ridica la 40% din valoarea tranzacției sau chiar mai mult. Dacă vinzi pe Ebay sau alte asemenea site-uri, vei obține prețul cerut de tine în cele din urmă, însă ar putea dura luni de zile până să găsești un client. 
 

3. Urmează-ti instinctele! 


Orice colecționar și orice vânzător își dezvoltă instincte foarte bune în urma interacțiunii cu oameni. Ei bine, ar trebui să asculți aceste instincte atunci când îți vorbesc, cel mai probabil au dreptate. Dacă un potențial cumpărător îți inspiră încredere, mergi mai departe cu tranzacția. Dacă simți că un cumpărător se crede mai deștept și vrea să te înșele, cel mai probabil instinctul tău are dreptate.

Acestea sunt cele mai bune sfaturi pe care ți le putem da pentru momentul în care vrei să îți vinzi colecția de timbre. De asemenea, nu uita că ai nevoie de soluții de depozitare corectă a timbrelor. Acestea te vor ajuta să păstrezi valoarea colecției în timp. De asemenea, orice cumpărător va fi mai interesat să cumpere o colecție frumos aranjată și responsabil depozitată, decât una haotică. 

Suport clienti Luni - Vineri 09:00 - 17:00

0310051197 info@safealbums.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!