Cum începi să colecționezi fotografii?

Cum începi să colecționezi fotografii?
Fotografia este o artă vizuală relativ nouă, datând din 1827, când prima fotografie din lume a fost realizată de către Nicéphore Niépce. De atunci și până astăzi, a evoluat în cel mai suprinzător mod. Cum începi să colecționezi fotografii mai vechi sau mai noi? Află din acest articol marca Safe Albums!
 


De ce să colecționezi fotografii?



Ei bine, de ce nu? Fotografia este o modalitate ușoară și accesibilă de a intra în lumea colecționarilor de artă vizuală. Nu contează foarte mult dacă ai experiență sau nu. Îți trebuie doar simț estetic și un ochi de artist. Știai că unul dintre cei mai mari colecționari de fotografii din lume este Sir Elton John?

Începerea unei colecții de fotografii nu este costisitoare. Poate că este una dintre cele mai accesibile pasiuni pe care le poate avea un colecționar aflat la început de drum. Desigur, există în lume și fotografii care valorează cât un conac sau chiar mai mult, dar colecționarii obișnuiți spun că acesta este un hobby care nu solicită foarte mult bugetul familiei. 

Orice fotografie, indiferent de valoarea ei pe piață, spune o poveste. Orice fotografie este unică, este imprimarea unui singur moment ireversibil într-un ocean de timp. De aceea, colecționarii sunt captivați - ei țin în mână, la propriu, o bucățică de timp pe care au reușit să îl "fure" trecerii inexorabile și distrugerii. Iar acest lucru este de neprețuit!


albume foto online
 

Cum începi să colecționezi fotografii?



Iar acum că ți-am deschis apetitul pentru fotografii, îți vom spune și cum începi să le colecționezi. În primul rând, începe prin a alege "bucățica" ta de interes. Nu vei putea avea niciodată toate fotografiile din lume, dar poți alege o temă, un subiect, o perioadă, un tip de estetică sau un artist care te interesează în mod special. 

În al doilea rând, orientează-te spre fotografii clasice, realizate cu o cameră clasică, developate și lucrate într-o cameră obscură. Pozele realizate cu camere digitale sau cu smartphone-uri nu valorează mai nimic, dacă nu fac parte din vreo colecție exclusivistă de artă post-post-modernă.

De asemenea, ai grijă ca fotografia pe care o cumperi să nu fi suferit modificări ori trucaje. Ideal este să fie fotografia originală, într-o stare de conservare cât mai bună. Dacă te orientezi însă spre fotografiile post-moderne, sunt tehnici permise, precum suprapunerea.

Bineînțeles, o fotografie nu înseamnă să faci click pe un buton și atât. Trebuie să ai o viziune, să transmiți ceva prin acea imagine: o emoție, o situație, o privire etc. De aceea, nu este o idee bună să colecționezi fotografii la întâmplare, doar pentru a avea multe la număr. Poți alege cîțiva artiști fotografi care îți plac și să te orientezi spre viziunea lor, spre fotografiile lor. Tehnica de realizare a fotografiei, dar și tehnica de imprimare contează foarte mult atunci când stabilim valoarea unei fotografii. 


depozitare fotografii
 

Cum ai grijă de fotografiile din colecția ta?


Umiditatea, căldura, praful, soarele - toți acești factori și mulți alții îți pot distruge în timp fotografiile și le pot scădea valoarea foarte mult. De aceea, îți recomandăm ca toate fotografiile tale să fie ținute întotdeauna în albume profesionale pentru fotografii, precum cele din colecțiile Safe Albums

 

Suport clienti Luni - Vineri 09:00 - 17:00

0310051197 info@safealbums.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!