Cum se depozitează corect colecțiile numismatice?

Cum se depozitează corect colecțiile numismatice?
Toate lucrurile sunt afectate de trecerea timpului, iar monedele nu fac excepție. Unele efecte sunt destul de vizibile - suprafețe deteriorate de contactul cu alte monede sau detalii de design uzate de circulație. Este mai puțin evident, dar nu mai puțin important, că monedele au nevoie de protecție după ce devin parte din colecția ta. Efectele insidioase ale expunerii la atmosferă și ale altor pericole pot modifica aspectul unei monede de-a lungul timpului, transformând piesele prețuite în umbre ale eului lor anterior.

Din fericire, puteți păstra frumusețea colecției dvs. cu o planificare atentă și cu sistemele pentru depozitare a colecțiilor numismatice disponibile la Safe Albums!
 

Cum se depozitează corect colecțiile numismatice?


Chiar dacă sunteți atenți la manevrarea monedelor, atingându-le doar pe margini, acestea sunt totuși vulnerabile. Fără un suport adecvat, suprafețele unei monede pot fi afectate de uzură, amprente sau contactul cu alte monede. Suporturile speciale pentru monede sunt scuturi eficiente și convenabile împotriva acestor pericole. De asemenea, aceste capsule de monede pot inhiba efectele dăunătoare ale aerului și umidității, care decolorează monedele în timp. 


albume monede


Calitatea sistemelor de depozitare a colecțiilor de monede este importantă. Aveți grijă să evitați materialele de depozitare care vă pot dăuna monedelor. Contactul direct cu hârtie sau carton care conțin sulf, de exemplu, este o situație ce poate decolora monedele. Noi, la Safe Albums, verificăm fiecare sistem comercializat, astfel încât să ne asigurăm că nu este dăunător în niciun fel colecției protejate. 


capsule monede


Acordați atenție și mediului de stocare general (încăperii în care se află colecția). Păstrați-vă monedele într-un loc stabil, răcoros și uscat. Dacă umiditatea este o problemă, utilizați desicanți pentru a absorbi umiditatea atmosferică.


sisteme depozitare monede


Depozitarea adecvată este absolut esențială pentru protejarea și conservarea monedelor dvs. Deși nu puteți opri mâna timpului, alegerile înțelepte de stocare vă pot păstra monedele în siguranță și valoroase pentru viitor.


valize monede


Safe Albums este aici pentru protecția colecțiilor dvs., de orice fel ar fi ele!

Suport clienti Luni - Vineri 09:00 - 17:00

0310051197 info@safealbums.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!