Cum identifici un timbru fals?

Cum identifici un timbru fals?
Timbrele false sunt coșmarul oricărui colecționar filatelist. Cum identifici un timbru fals? Îți spunem în acest articol marca Safe Albums! 
 

Cum identifici un timbru fals?Ce însemnă un timbru fals? De fapt, un timbru fals este un timbru real, dar cu anumite caracteristici modificate ilicit, pentru a-l face mai atrăgător pentru cumpărători. 

Iată cum îți dai seama dacă un timbru este fals:


1. Ține timbrul în palmă cu fața în jos. Dacă i se ridică colțurile, înseamnă că i-a fost adăugat recent un strat de lipici care nu este autentic. Dacă stă perfect drept în palmă, înseamnă că are lipiciul original. 


2. Ține timbrul înspre o sursă de lumină. Dacă filigranul este puțin vizibil, este un timbru autentic. Dacă filigranul e prea vizibil și pare chiar că se vede de pe spatele timbrului, înseamnă că acel timbru a primit recent un strat de lipici care nu este autentic. 


3. Cu o lupă, uită-te la marginile timbrului. Dacă tăietura perforațiilor pare recentă, înseamnă că timbrul a fost "aranjat" ca să arate bine, i s-au refăcut marginile și acest lucru îi știrbește mult din valoare. La fel, daca perforațiile de pe margine sunt inegale și făcute de un amator, vei observa cu o lupă. 

Exersând aceste tehnici în mod repetat, îți vei dezvolta un "ochi de cunoscător" și nu vei putea fi înșelat niciodată! Bineînțeles, această verificare se poate face doar când cumperi timbre în persoană. Dacă le cumperi de pe internet, îți asumi și riscurile aferente. 

După ce îți cumperi timbrele de vis, nu uita să le păstrezi în siguranță cu accesoriile pentru colecții de timbre de la Safe Albums

Suport clienti Luni - Vineri 09:00 - 17:00

0310051197 info@safealbums.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!