Cum identifici un timbru fals?

Cum identifici un timbru fals?
Timbrele false sunt coÈ™marul oricărui colecÈ›ionar filatelist. Cum identifici un timbru fals? ÎÈ›i spunem în acest articol marca Safe Albums! 
 

Cum identifici un timbru fals?



Ce însemnă un timbru fals? De fapt, un timbru fals este un timbru real, dar cu anumite caracteristici modificate ilicit, pentru a-l face mai atrăgător pentru cumpărători. 

Iată cum îÈ›i dai seama dacă un timbru este fals:


1. Èšine timbrul în palmă cu faÈ›a în jos. Dacă i se ridică colÈ›urile, înseamnă că i-a fost adăugat recent un strat de lipici care nu este autentic. Dacă stă perfect drept în palmă, înseamnă că are lipiciul original. 


2. Èšine timbrul înspre o sursă de lumină. Dacă filigranul este puÈ›in vizibil, este un timbru autentic. Dacă filigranul e prea vizibil È™i pare chiar că se vede de pe spatele timbrului, înseamnă că acel timbru a primit recent un strat de lipici care nu este autentic. 


3. Cu o lupă, uită-te la marginile timbrului. Dacă tăietura perforaÈ›iilor pare recentă, înseamnă că timbrul a fost "aranjat" ca să arate bine, i s-au refăcut marginile È™i acest lucru îi È™tirbeÈ™te mult din valoare. La fel, daca perforaÈ›iile de pe margine sunt inegale È™i făcute de un amator, vei observa cu o lupă. 

Exersând aceste tehnici în mod repetat, îÈ›i vei dezvolta un "ochi de cunoscător" È™i nu vei putea fi înÈ™elat niciodată! BineînÈ›eles, această verificare se poate face doar când cumperi timbre în persoană. Dacă le cumperi de pe internet, îÈ›i asumi È™i riscurile aferente. 

După ce îÈ›i cumperi timbrele de vis, nu uita să le păstrezi în siguranță cu accesoriile pentru colecÈ›ii de timbre de la Safe Albums

Suport clienti Luni - Vineri 09:00 - 17:00

0310051197 info@safealbums.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!