Colecționarea de roci, minerale și fosile

Colecționarea de roci, minerale și fosile
Imaginează-ți că te plimbi prin parcul preferat, în pădurea de lângă orașul tău, pe o plajă pustie sau pe un vârf de munte și deodată găsești o comoară. Ce poate să fie această comoară din imaginația ta? Ei bine, dacă ești un adevărat colecționar de roci, minerale și fosile, comoara găsită nu poate fi altceva decât o mică rocă prețioasă, perfectă de adăugat colecției tale! 

Colecționarea de roci, minerale și fosile

Ai putea crede că noi, oamenii moderni, am inventat colecționarea de roci, minerale și fosile. Însă, de fapt, oamenii preistorici colecționau aceste obiecte cu o perseverență demnă de aplauze. Încă de pe atunci, oamenii erau fascinați de pietrele colorate, lucitoare și cu forme interesante. Nu este exclus să fi făcut parte chiar din credințele lor religioase.


Colectie de pietre
Colecție de roci

În zilele noastre, s-a dezvoltat o adevărată industrie formată din căutători, vânzători și colecționari de roci, minerale și fosile. Acesta este considerat un hobby în trend și, să recunoaștem, este un hobby care implică o doză mare de creativitate și bun-gust. 

Colectionarea de fosile
Fosile în rocă

Mulți oameni caută cu înverșunare roci, minerale și fosile pentru a le colecționa de plăcere, ca hobby. Acești oameni au adesea vitrine de expunere pentru roci, minerale și fosile acasă sau la birou. Abia așteaptă să le arate prietenilor și colegilor.
Există însă și persoane care din asta trăiesc: caută și găsesc obiecte unice, le vând, le păstrează câțiva ani pentru a le crește valoarea, le lasă ca moștenire de familie etc. 

Colectie de roci
Colecție de minerale din Maroc

Bineînțeles, colecționarea rocilor, mineralelor și fosilelor implică și o cultură generală variată. Trebuie să le cunoști denumirea, să recunoști tipurile de minerale valoroase, zona lor geografică, perioada de extracție, să recunoști insecta sau animalul fosilizat, să știi să datezi o fosilă, să îi estimezi valoarea și așa mai departe. De aceea, acest hobby poate fi benefic pentru copii, deoarece le diversifică enorm cunoștințele de natură, biologie, istorie și geografie. 

Colectie de roci
Colecție de roci


Indiferent care e motivul pentru care colecționezi roci, minerale și fosile (de plăcere, din motive financiare sau pentru a-ți extinde cultura generală), noi îți respectăm acest hobby nobil. Știm că nu e întotdeauna cel mai ieftin hobby, așa că noi, echipa Safe Albums, îți venim în ajutor cu vitrine pentru depozitare și expunere la prețuri de excepție! 

Suport clienti Luni - Vineri 09:00 - 17:00

0310051197 info@safealbums.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!