Cele 3 fețe ale unei monede

Cele 3 fețe ale unei monede
Atunci când dai cu banul, alegi între față și revers. Sau între cap și pajură. Totuși, există o șansă (destul de mică, ce e drept) ca moneda să cadă pe cant. Ai avut vreodată curiozitatea să privești marginea unei monede? Află totul despre cele 3 fețe ale unei monede în acest articol marca Safe Albums!
 

Cele 3 fețe ale unei monede

Dacă ești pasionat de numismatică, știi deja elementele care compun fața și reversul unei monede:

elemente de numismatica - Safe Albums
 Sursă foto: www.money.org


Fața și reversul unei monede sunt într-adevăr fascinante și numai bune de analizat, însă nici cantul unei monede nu este mai prejos. Deși multă lume ignoră această a treia parte a unei monede, ea poate oferi informații de neratat atât din punct de vedere estetic, cât și din punct de vedere istoric referitor la acea monedă. 

Unele canturi de monedă sunt simple, altele au un model format din linii sau alte figuri și decorațiuni. Alte monede au un text pe cant ce oferă informații prețioase și transmit mesaje peste generații. Unele au textul de pe cant embosat sau în adâncime. 


solutii depozitare si prezentare numismatica - Safe Albums
Sursă foto: www.alamy.com

Gravarea cantului monedelor avea în secolele trecute rolul de a preveni falsificarea lor. Să nu uităm că, pe vremuri, monedele erau realizate din metale prețioase. Astăzi, tradiția de a grava pe cant monedele are un scop strict estetic. 


albume monede - Safe Albums

Sursă foto: www.coins.thefuntimesguide.com

Știm că această a treia față a unei monede nu este la fel de proeminentă ca celelalte două, însă te încurajăm să o analizezi cu atenție și să îi deguști pe îndelete designul său și subtilitățile ascunse. 

Ai o colecție de monede? Îți oferim soluții de depozitare pentru colecția ta numismatică

Sursă foto principală: www.assignmentexpert.com

Suport clienti Luni - Vineri 09:00 - 17:00

0310051197 info@safealbums.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!