Arta războiului: seturi de șah de colecție

Arta războiului: seturi de șah de colecție
Ne-am obișnuit să exersăm arta războiului pe table de șah simple, cu pătrate albe și negre, cu piese simpliste. Acesta este modelul Staunton de tablă de șah. Totuși, în trecut, tablele de șah erau mult mai colorate, iar piesele lor erau adevărate sculpturi în miniatură. Îți prezentăm mai jos câteva astfel de modele de seturi de șah de colecție și îți oferim ca bonus idei de depozitare a seturilor tale de șah preferate!
 

Arta războiului: seturi de șah de colecție



Jocul de șah datează de secole. În trecut, piesele erau realizate prin sculptură manuală în piatră, lemn, metal, fildeș sau porțelan. Există chiar și seturi de șah de colecție realizate din bețe de chibrit. Îți prezentăm câteva astfel de seturi de colecție:


tabla de sah de colectie

Această tablă de șah ne contrazice monocromia alb-negru cu care suntem obișnuiți. Datează din 1830 și impresionează prin detaliile lucrăturii sale manuale, dar și prin culorile sale surprinzătoare. Piesele sunt sculptate în fildeș. 


piese de sah de colectie

Acest set de șah de colecție este și mai vechi, datând de la 1700. A fost realizat în Asia de Sud-Est. Piesele au așa-numita formă de șah musulman. Sunt realizate din fildeș, iar tabla este din lemn lăcuit. 

piese de sah din cristal

Aceste piese de șah sunt valoroase nu doar datorită vechimii lor, ci și datorită materialelor din care sunt realizate. Ele datează din jurul anului 1530, se  spune că însuși regele Ludovic al XVI-lea a avut un set de șah foarte similar cu acesta. Piesele sunt sculptate în cristal, având insertii din argint și topaz placate cu aur. 

set de sah rusesc

Acest set de șah din secolul al XVIII-lea prezintă bustul Ecaterinei cea Mare, împreună cu alte figuri politice ale vremii. A fost realizat în rășină în Kaliningrad. 

set de sah de colectie

Acest set absolut surprinzător datează din secolele XVII-XVIII. Ei bine, așa cum îți imaginezi, costa o mică avere atunci când a fost creat, ca și acum.
 

Cum depozitezi în siguranță seturile de șah de colecție?


Dacă și tu ai un set de șah de colecție la care ții mult, cu siguranță te-ai întrebat cum poți oare să îl păstrezi în mod adecvat atunci când nu îl folosești. La Safe Albums, găsești vitrine de depozitare cu încuietoare, astfel încât setul tău să fie mereu în siguranță! Vezi mai jos câteva astfel de modele de  vitrine pentru obiectele de colecție! 
 

Suport clienti Luni - Vineri 09:00 - 17:00

0310051197 info@safealbums.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!