5 timbre din țări care nu mai există astăzi

5 timbre din țări care nu mai există astăzi
Frontierele se modifică, numele țărilor se schimbă, iar timbrele trebuie și ele să țină pasul. În acest articol marca Safe Albums, îți prezentăm 5 exemple celebre de timbre emise de țări care astăzi nu mai există. Citește în continuare!
 

 5 timbre din țări care nu mai există astăzi


Ești curios să afli ce țări care nu mai există au timbre celebre? Iată:
 

1. Timbre din Germania de Est


După terminarea Celui de-al Doilea Război Mondial, Germania a fost împărțită în două între sovietici și vest. Așadar, Germania de Est a fost o țară în sine, separată de Germania de Vest prin intermediul Zidului Berlinului. Această situație a rezistat până în 1989. Iată timbrul emblematic al Germaniei de Est, țară care astăzi nu mai există:

timbru din tara care nu mai exista
 

2. Timbre din Hejaz


Hejaz a fost o țară aflată acolo unde astăzi este coasta de vest a Arabiei Saudite. Această țară a existat oficial doar din 1916 până în 1924, când a fost inclusă în imperiul saudiților după o invazie. 

Deși această țară a avut o durată mică de viață, totuși ni s-au păstrat timbre emise de ea, timbre cu un design foarte complex, specific arăbesc. Iată mai jos un exemplu de timbru din Hejaz:


timbru de la arabi
 

3. Timbre din Tracia de Vest


Tracia de Vest a fost o republică cu o durată foarte mică de viață situată într-un colț a Greciei. Deși această republică a fost dizolvată imediat, a reușit să emită un număr de 4 timbre. Postăm unul mai jos:


timbru grecesc
 

4. Timbre din Tripolitania


Guvernul italian a păstrat o colonie italiană pe coasta Libiei, lângă orașul Tripoli, între anii 1927-1934. Această colonie a purtat numele Tripolitania. Timbrele emise de această colonie-stat sunt foarte valoroase, fiind estimate la peste 10.000 de Euro bucata. Îți lăsăm un exemplu mai jos:


timbre colonii
 

5. Timbre din Statul Liber Orange (The Orange Free State)


Acest stat britanic a existat din 1854 pana in 1902. Deși a avut o existență de aproximativ jumătate de secol, a emis un singur model de timbru. Acesta este foarte vânat de colecționarii filateliști. Îl lăsăm mai jos:

timbre britanice

Acestea sunt cele mai cunoscute exemple de timbre emise de țări care astăzi nu mai există. Fascinant? Noi spunem că da! Tu ce timbre cu care te mândrești ai în colecție? Ai accesorii pentru filatelie pentru a le proteja în timp?



Sursă foto: Wikimedia Commons

 

Suport clienti Luni - Vineri 09:00 - 17:00

0310051197 info@safealbums.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!