TOP 6 greșeli pe care le fac colecționarii de ceasuri

TOP 6 greșeli pe care le fac colecționarii de ceasuri
Pasiunea de a colecționa ceasuri este frumoasă. Și nobilă. Și costisitoare. Dacă nu știi exact ce și cum să cumperi, poți da o mică avere pentru un ceas supra-estimat, care va ajunge la 10% din prețul său de achiziție în câțiva ani. Astfel de greșeli sunt frecvente printre colecționarii de ceasuri și se pot întâmpla oricui. Iată topul celor mai frecvente greșeli pe care le fac colecționarii de ceasuri, greșeli pe care tu trebuie să le eviți! 
 

1. Colecționează doar Rolexuri

Desigur, Rolex este marca de referință pentru colecționarii de ceasuri de lux. Totuși, dacă vrei să ai o colecție de ceasuri cu adevărat remarcabilă, nu uita nici de branduri precum Omega, Tissot, Jaeger, IWK, Patek, Lange, Vacheron etc.

colectie ceasuri de lux
 

2. Echivalează prețul exorbitant al ceasului cu calitatea

Să pui semnul egal între un preț nejustificat și calitate este o greșeală. Există ceasuri foarte bune, care își cresc valoarea în timp, la prețuri accesibile. Sau poți da o mică (sau mai mare) avere pe un ceas supra-estimat care își pierde valoarea în timp. În loc să te lași impresionat de prețul unui ceas de colecție, mai bine află dacă are sau nu o poveste în spate, dacă face parte dintr-o colecție limitată, ce mecanism are etc. 
 

3. Se lasă impresionați de designul cadranului unui ceas

Când vezi un cadran cu ace, calendare, cerculețe, tot felul de forme și desene, ai impresia că e un ceas wow, nu? Ei bine, nu întotdeauna. Un cadran complex poate să aibă și un ceas de duzină. Nu te lasa impresionat de cadran, ci află exact povestea și valoarea acelui ceas! Nu de puține ori, un ceas simplist valorează mai mult decât unul care îți fură ochii cu cadranul său. 

colectionari ceasuri
 

4. Cred toate informațiile despre ceasuri de lux de pe internet

Un adevărat colecționar de ceasuri de lux știe de unde să își ia informațiile. Și în niciun caz nu crede tot ce citește pe internet. Dacă vrei să afli cu adevărat valoarea și povestea unui ceas de colecție, întreabă un colecționar profesionist, un anticar sau un specialist în ceasuri de lux. 
 

5. Nu poartă ceasurile din colecția proprie

Știm, sunt prețioase și trebuie protejate de șocuri, expunere, intemperii, zgârieturi. Totuși, nu uita că ai o singură viață. Poartă ceasurile din colecție de fiecare dată când ai o ocazie specială și permite-ți să te bucuri de colecția ta de ceasuri de lux!

casete ceasuri
 

6. Nu depozitează corect ceasurile din colecție

Orice ceas de valoare se ține în cutii speciale pentru ceasuri. De asemenea, dacă vrei să le expui, ai nevoie de vitrine pentru ceasuri. Noi, echipa Safe Albums, îți oferim tot ce ai nevoie pentru siguranța colecției tale de ceasuri!

Ai și alte întrebări referitoare la colecționarea ceasurilor? Îți stăm la dispoziție! 

Suport clienti Luni - Vineri 09:00 - 17:00

0310051197 info@safealbums.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!