GHID - Cum începi o colecție de instrumente de scris?

GHID - Cum începi o colecție de instrumente de scris?
Scrisul ne definește ca specie și poate acesta este cel mai important motiv pentru care suntem fascinați de litere, texte, povestiri, cărți și, bineînțeles, instrumente de scris. Există o adevărată industrie a instrumentelor de scris. Intră într-o librărie și vei găsi sute de modele de stilouri și pixuri. Unele merită din plin colecționate, altele mai puțin. Află în acest articol marca Safe Albums cum începi o colecție de instrumente de scris!

Cum începi o colecție de instrumente de scris?

Îți dăm mai jos toate informațiile importante pe care trebuie să le deții pentru a ști cum începi o colecție cu instrumente de scris:

1. Ce tipuri de instrumente de scris colecționabile există?
În principiu, există 3 tipuri de instrumente de scris:
- cu vârf tip fântână (de obicei, realizat din aur)
- cu vârf rollerball (realizat de obicei din metal placat cu aur)
- cu vârf ballpoint (realizat din metal, uneori placat cu aur)
Așadar, ai un prim indiciu: pentru o colecție valoroasă în timp, alege cu predilecție instrumente de scris cu vârf tip fântână, preferabil realizat din aur. 

Stilou cu varf tip fantana din aur
Stilou cu vârf tip fântână realizat din aur


2. Ca și în cazul ceasurilor, este important ca un stilou de valoare să fie însoțit de cutia originală, certificatul de proveniență și autenticitate și, dacă este posibil, de sticla originală pentru cerneală. Dacă deții o astfel de colecție cu toate aceste auxiliare disponibile, poți spune că deții o mică avere. Dacă acum vrei să începi colecția ta de instrumente de scris, ai în vedere aceste lucruri atunci când decizi să achiziționezi un obiect. 

Stilou valoros
Stilou de colecție cu pană


3. Atunci când vrei să achiziționezi orice instrument de scris, obține detalii de la specialiști despre construcția sa, dată, firma sau persoana care l-a creat, colecția, tehnologia folosită, gradul său de extindere pe piață, valoarea la revânzare. Desigur, poți cumpăra un instrument de scris și pentru simplul motiv că îți place cum arată. Dacă, totuși, vrei să creezi o colecție care să valoreze mult în timp, trebuie să acorzi importanță și celorlalte aspecte, dincolo de modul în care arată un instrument de scris.

4. Alege întotdeauna să achiziționezi instrumente de scris din ediții limitate. Acestea vor valora și mai mult în timp. De exemplu, colectia limitată Writers Edition ce aparține brandului Montblanc cuprinde stilouri în ediție limitată numite Thomas Mann sau Agatha Christie. De asemenea, colecția limitată Patrons of Art aparținând tot brandului Montblanc cuprinde stilouri în ediție limitată numite Octavian Augustus sau Alexander the Great. 

Stilou de colectie
Stilou de colecție

5. Stilourile unicate ca design, realizate de artiști talentați, vor valora în timp greutatea lor în aur. De exemplu, stilourile lăcuite cu decoruri din natură aparținând artiștilor companiei japoneze Namiki sunt considerate adevărate opere de artă. Fiecare stilou vândut este unicat. Dacă ai posibilitatea, îți recomandăm să achiziționezi și tu astfel de obiecte unicate pentru colecția ta de instrumente de scris. 

6. O idee bună este să achiziționezi și stilouri create de firmele ce creează în general bijuterii. Acestea lansează ediții limitate de instrumente de scris pentru fanii dedicați. Astfel de stilouri sunt valoroase inclusiv pentru faptul că pot fi asociate cu un brand celebru. De exemplu, poți căuta stilouri Cartier, realizate cu influențe din bijuteriile Cartier, din materiale de lux și cu incrustații prețioase. 

7. Ultimul nostru sfat referitor la începerea unei colecții cu obiecte de scris:orice ai alege pentru colecția ta, învață să o protejezi în mod corespunzător! Indiferent că ai în colecție stilouri ce valorează mai mult sentimental decât financiar, trebuie să le ții în cutii adecvate. Noi, la Safe Albums, îți oferim cutii și vitrine pentru instrumente de scris corect protejate în timp!





 

Suport clienti Luni - Vineri 09:00 - 17:00

0310051197 info@safealbums.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!