Cum curăți corect figurinele?

Cum curăți corect figurinele?
Atunci când îngrijim figurinele, fie ele din plastic, porțelan, metal sau orice alt material, trebuie să avem în vedere fragilitatea și delicatețea lor. Figurinele sunt speciale chiar datorită acestei delicateți, iar atenția la detalii atunci când le curățăm este vitală. Cum curăți corect figurinele din colecția ta? Află din acest articol marca Safe Albums.
 

Cum curăți corect figurinele?


Primul și cel mai important sfat pe care ți-l putem da este să le păstrezi într-o vitrină specială pentru figurine. O astfel de vitrină de prezentare nu le va feri doar de posibilitatea de a fi lovite, scăpate, sparte sau ciobite, ci și de praf, care le atenuează culorile și calitatea.

Al doilea sfat pentru curățarea figurinelor este să stai așezat la o masă de lucru. Atunci când faci această operațiune în picioare, este foarte posibil ă pierzi echilibrul obiectului din mână și să îl scapi pe jos.

Praful de pe figurine se îndepărtează cât mai fin cu putință, pentru a nu-l îndesa în vopseaua sau materialul figurinei. Poți folosi un uscător de păr sau, dacă este neapărat nevoie de contact, o pensulă foarte moale de machiaj sau de pictură.

Dacă figurina ta are nevoie neapărat de o curățare în profunzime, atunci o poți scufunda rapid într-un bol cu apă în care ai pus puțin detergent de vase. Apoi, șterge-o cu  cârpă foarte moale până când este complet curată. Apoi, clăteste-o cu apă curată la temperatura camerei din abundență. Depoziteaz-o pentru uscare și scurgere pe un prosop curat de hârtie, care nu lasă scame. Atenție, nu folosi detergenți agresivi, abrazivi sau chimici, deoarece pur și simplu poți distruge culorile figurinei. 


vitrina figurine - Safe Albums

 

Sfaturi pentru curățarea figurinelor


Sub nicio formă, nu scufunda figurina în apă. Lichidul va găsi o cale să intre în interior și va forma mucegai, ceea ce ăți va distruge figurina pentru totdeauna. 

De asemenea, o data la câteva zile sau săptămâni, amintește-ți să deschizi ușa vitrinei de prezentare pentru o oră, pentru ca aerul curat să circule în interior. Nu poziționa vitrina de depozitare în apropierea ferestrelor sau surselor de încălzire.

Urmând aceste sfaturi, figurinele tale vor fi mereu în siguranță. 


 
 

Suport clienti Luni - Vineri 09:00 - 17:00

0310051197 info@safealbums.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!