Ceasul de buzunar - părintele tuturor ceasurilor de mână

Ceasul de buzunar - părintele tuturor ceasurilor de mână
Un făuritor de ceasuri din Germania, pe numele lui Peter Henlein, este cel care a inventat ceasul de buzunar, în 1510. De atunci și până astăzi, acest tip de ceas a făcut istorie. Află detalii despre povestea ceasurilor de buzunar, dar și sfaturi pentru păstrarea în siguranță a colecției tale în acest articol marca Safe Albums! 
 

Istoria ceasului de buzunar


Puțini pasionați de ceasuri știu ce a fost înainte de ceasul de buzunar. Cum s-a făcut trecerea de la ceasurile de perete și de masă (care erau imense) la un ceas atât de fin precum cel de buzunar? Dacă plecai de acasă în secolul al XV-lea, cum știai cât este ceasul fără să te uiți la exemplarul tău din perete (dacă erai suficient de bogat să deții un astfel de exemplar)?

Ei bine, înaintea ceasului de buzunar a existat un ceas care semăna cu o cană de băut apa. Cel mai probabil, acest ceas era purtat într-o sacoșă. Apoi, a fost inventat ceasul de buzunar, care a creat istorie. Abia după aceea, a fost inventat ceasul de mână, iar restul este poveste. 

În acele vremuri, un ceas de buzunar (care putea fi purtat și la gât, pe un lanț) era destinat celor ultra-bogați. De exemplu, regele Charles al II-lea al Angliei era un mare pasionat de astfel de ceasuri. Un astfel de accesoriu era o dovadă de status înalt, de apartenență la elită. 

Treptat, de-a lungul secolelor, ceasul de mână a devenit norma. Astfel, ceasul de buzunar a ajuns desuet, depășit de modă. 

Astăzi, doar adevărații pasionați de ceasuri au colecții formate din ceasuri de buzunar. În opinia noastră, acești colecționari sunt adevărați gardieni ai unui stil cu adevărat elegant și aristocrat. Aceștia sunt adevărații cunoscători ai istoriei ceasurilor. 


cutie depozitare ceas de buzunar de colectie


Tu ai un ceas de buzunar în colecția ta? Îți prezentăm cutiile de depozitare pentru ceasurile de buzunar și ceasurile de mână, astfel încât să poți transmite mai departe mica ta comoară plină de istorie și stil! 

Sursă foto: thecollectorscircle.com
 

Suport clienti Luni - Vineri 09:00 - 17:00

0310051197 info@safealbums.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!