Cărți poștale cu pisici: artistul victorian care a dat startul acestei mode

Cărți poștale cu pisici: artistul victorian care a dat startul acestei mode
Cunoaștem cu toții moda pisicilor care apar peste tot: în reclame, pe internet, pe tricouri, pe căni și pe orice alt obiect. Iar dacă îți imaginezi că moda pisicilor este una recentă, vei fi surprins să afli că, de fapt, datează de secole. Află în acest articol istoria cărților poștale cu pisici și câteva detalii interesante despre artistul victorian care a dat startul acestei mode!
 

Cărți poștale cu pisici: artistul victorian care a dat startul acestei mode


Louis Wain a fost un ilustrator care a trăit la începutul secolului al XX-lea. Viața sa a fost destul de turbulentă, implicând abuzul de droguri psihedelice și, într-un final, internarea sa într-un spital de boli mintale, unde s-a vehiculat inclusiv diagnosticul de schizofrenie. Ei bine, chiar în timp ce era internat în acest spital (anii 1920-1930), la vârsta de peste 60 de ani, Louis Wain a creat o colecție celebră de imagini cu pisici. 

Această colecție pare a fi prima de acest gen din istoria artelor grafice. Pe baza imaginilor create de el, au fost dezvoltate primele concepte vizuale cu motanul Felix, cu motanul Garfield, cu pisica din pălăria Pălărierului Nebun (din filmele Alice în Țara Minunilor). Astfel, Louis Wain a reușit să transforme pisica dintr-un simbol al vrăjitoriei într-unul al culturii, al artelor vizuale. 

Te invităm să vezi în continuare câteva dintre imaginile cu pisici create de Louis Wain:

carti postale cu pisici
Carte poștală cu linii de design ce par gotice 

carti postale vechi
Carte poștală de la începutul anilor 1900 cu pisici ce au trăsături umane

colectie carti postale vechi
Portret timpuriu al pisicii sale, Peter


depozitare colectie carti postale vechi
Ilustrație din 1890 intitulată "Dans de Crăciun al pisicilor"

imagini carti postale vechi
Carte poștală de la începutul anilor 1900 în care doamna pisică cere soțului o nouă pălărie

exemple carti postale vechi
"Goana nebună", desen în creionAșadar, putem observa că Wain a creat propria sa lume, propriul univers populat cu pisici ce reflectă întocmai societatea vremii. Animalele imaginate și desenate de el au aceeași mimică precum oamenii, aceleași dileme și nevoie. De aceea, Louis Wain este considerat cel care a dat startul modei cu pisici. 
 

Soluții de depozitare a cărților poștale vechi - Safe AlbumsAi și tu o colecție de cărți poștale la care ții mult? Atunci te invităm pe SafeAlbums.ro pentru a vedea soluțiile noastre complete de depozitare pentru colecțiile de cărți poștale

Suport clienti Luni - Vineri 09:00 - 17:00

0310051197 info@safealbums.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!